În drum spre plajă… (VIDEO)

O zi de relaxare pe plajă, pe un şezlong aşezat chiar pe firul apei, este visul oricărui turist care ajunge pe litoralul românesc. Ceea ce puţini ştiu însă este că pregătirile pentru ca acest eveniment să iasă ”ca la carte” pot dura ore bune. Găsirea unui loc de parcare, cumpărarea ziarului şi a băuturilor reci nu sunt pentru toţi turiştii activităţi tocmai plăcute. Dar cum totul este bine când se termină cu bine, oamenii rezistă cu stoicism acestor… încercări, pentru ca vacanţa lor să fie aşa cum au visat.

Calvarul turiştilor începe de la prima oră, atunci când trebuie să găsească un loc de parcare, eventual cât mai aproape de plajă. Şoferii cu experienţă se trezesc cu noaptea-n cap, pentru că ştiu că atunci au cele mai bune şanse să prindă un spaţiu liber. Pentru ceilalţi, însă, experienţa se transformă într-o sursă de stres…

Urmează, apoi, cumpărăturile… un colac pentru cei mici, mâncare şi o bere rece pentru domnii care vor să răcorească pe plajă. Activităţi care mai fură câteva minute din programul şi aşa încărcat al turiştilor…

După toate acestea însă, a venit şi momentul mult aşteptat.. relaxarea. Şi cum meteorologii au anunţat vreme bună pentru următoarele zile, turiştii se gândesc chiar să-şi prelungească vacanţa.

Doar că, la final, vor trebui să facă şi socotelile…

Operatorii din turism pot sta liniştiţi şi în acest weekend. Din nou, numărul turiştilor care au ales să-şi petreacă vacanţa pe litoral depăşeşte o sută de mii.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Matei Ghioc