În doar o lună trei preoți din Constanța au fost demiși

Părintele Nicolae Picu și-a pierdut dreptul de a mai profesa, după ce reprezentanții arhiepiscopiei spun că acesta nu s-a îngrijit de bunurile sacre al parohiei. Așa că în urma cercetării demarate încă de anul trecut la Biserica Sf. Mina, s-a decis demiterea preotului din funcție.

Doi preoți de la o singură parohie au demiși în mai puțin de o lună. Și asta pentru că pentru unii ispitele au fost atât de mari că au cedat tentației fără cale de întoarcere. Așa s-a întâmplat și în urmă cu două săptămâni când un preot aflat în avansată stare de ebrietate a provocat un accident rutier cu victime in municipiul Constanţa.

La doar câteva zile distanță, un alt preot din Constanța a fost prins în timp ce încerca să transporte etnobotanice către Vaslui. Și de această dată măsurile luate atât de biserică cât și de oamenii legii au fost drastice. Acum bărbatul se află în arest pentru 29 de zile.

Iar cazurile preoților exluși din biserică nu se opresc aici. Valentin Petrea, fost paroh în localitatea Cotu Văii nu își mai poate practica meseria după ce a păcălit mai mulți enoriași să facă împrumuturi bancare în valoare de 200 de mii de euro.

Preotul a fugit în Italia, după ce a furat toţi banii procuraţi prin metode ilegale de la enoriaşi.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: George Dima

One thought on “În doar o lună trei preoți din Constanța au fost demiși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.