În centrele de pregătire pentru susținerea examenului de bacalaureat bate vântul (VIDEO)

În centrele de pregătire pentru susținerea examenului de bacalaureat bate vântul. Deși cea de a doua sesiune se apropie cu pași repezi, absolvenții de liceu nici măcar nu au trecut pe la școală pentru a beneficia de orele gratuite  puse la dispoziție de profesori.

După ce conducerea Inspectoratului Școlar Județean a decis să vină în ajutorul absolvenților care nu au promovat examenul de bacalaureat prin înființarea unor centre de pregătire la licee, elevii nu par să își manifeste interesul.  Deși erau așteptați aproximativ 30 de elevi să se pregătească la matematică, la liceul Decebal au apărut doar vreo 10.

Elevii nu frecventează cursurile deși acestea sunt gratuite

Cadrele didactice cred că elevii care vor continua să nu se prezinte la centrele de pregătire au șanse minime să promoveze examenul de bacalaureat

Probele orale la limba și literature română, o limbă străină dar și evaluarea competențelor digitale vor fi susținute în perioada 20-24 august Pe 27 august va fi susţinută proba scrisă la limba şi literatura română, pe 28 august, proba scrisă la limba maternă, pe 29 august, proba obligatorie a profilului, iar pe 31 august, proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe 2 septembrie. Pe 3 şi 4 septembrie va avea loc rezolvarea contestaţiilor, urmând ca rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat să fie afişate pe 5 septembrie.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima