În carantină sub amenințarea polițiștilor

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus, însă pe românii întorși din Italia, chiar din Zona Roșie, nu-i sperie nimic, nici măcar gândul că ar putea fi infectați cu noul virus, fără ca ei să știe.

Nu o spunem noi, ci numărul mare de persoane care au dat năvală în țară, în ultimele zile. Și, ca să fie tacâmul complet, mulți dintre ei nu vor să se supună regulilor și normelor impuse privind carantina.

Așa se face că, și marți, și miercuri, a fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a calma spiritele și pentru a-i determina pe conaționalii noștrii să intre în carantină.

Un bărbat din Craiova a protestat la geamul clădirii în care a fost izolat, argumentând că, de fapt, el nu are nevoie de carantină.

În același context, un grup de persoane, venite tot din nordul Italiei, au făcut scandal refuzând carantina. Unii dintre ei au motivat că au un câine care nu poate sta închis. Abia după intervenția polițiștilor care i-au amenințat cu amenzi drastice, aceștia s-au domolit și au acceptat.

Nerespectarea normelor impuse cu privire la carantină duce, după cum spuneam, la sancțiuni, dar autoritățile trag un semnal de alarmă privind conștientizarea persoanelor asupra pericolelor privind răspândirea acestui virus.

De precizat că, după cum spun și specialiștii, nu toate persoanele aflate în carantină sunt obligatoriu infectate cu acest virus COVID-19.

În ultimile zile, mai multe autocare cu câteva sute de persoane provenite din zonele de risc au ajuns în România, iar autoritățile au dispus repartizarea acestora în mai multe centre de carantină, dintre care unele se află în județul Constanța.

Redactor: Daniel Albu