În așteptarea apei calde

De mâine, constănțenii ar putea avea din nou apă caldă. Asta pentru că autoritățile locale au găsit o soluție temporară, care să îi determine pe cei din conducerea Electrocentrale SA să reia furnizarea agentului termic.

În cadrul unei ședințe de îndată a Consiliului Local, ce a avut loc marți, aleșii au votat un proiect de hotărâre ce prevede rectificarea bugetului municipalității, în sensul alocării unor sume de bani către Electrocentrale SA.

Potrivit edilului, vor fi alocați 55 de milioane de lei pentru tot sezonul rece, dintre care 20 de milioane de lei vor fi virați imediat, astfel încât să se reia furnizarea apei calde cât mai repede posibil.

Menționam și faptul că, miercuri, Făgădău va avea o întâlnire cu ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru a găsi o soluţie pe termen lung pentru Electrcentrale Constanţa.

De menționat este si faptul că, o parte din banii alocați vor fi din bugetul pe 2018, iar cealaltă parte din bugetul pe anul viitor.

Reamintim că, peste 60.000 de familii din Constanța stau de o săptămână fără apă caldă, constănțenii fiind prinși la mijloc în lupta dintre Radet și Electrocentrale Constanța SA. Potrivit conducerii Electrocentrale SA, RADET Constanța ar trebui să achite circa 425 de milioane de lei, sumă ce reprezintă contravaloarea energiei termice livrate cu dobânzi penalizatoare.

Redactor: Oana Jărloianu