În acestă seară va avea loc selecţia naţională pentru Eurovision 2012

Spectacolul va fi transmis în trei părţi: de la ora 21.00, de la 22.00 şi de la 23.00, urmând ca înainte de miezul nopţii să fie desemnată piesa câştigătoare.

În premieră, anul acesta, finala va putea fi urmărită live şi pe internet, pe site existând două stream-uri live (pe lânga transmisia finalei, se pot urmări live imagini cu atmosfera din culise), dar şi pe site-ul oficial al competiţiei internaţionale.

La concurs vor participa 15 cântăreți. Piesele vor fi notate de un juriu de specialist dar si de către telespectatori, prin intermediul unor numere de telefon care vor fi afişate pe ecrane pe parcursul transmisiei concursului și vor fi apelabile din momentul în care telespectatorii vor auzi “Start televot!”, adică din momentul în care va urca pe scenă primul concurrent. Piesa căștigătoare va fi aceea care va acumula cele mai multe puncte, iar  în caz de egalitate, va câştiga melodia care va avea cel mai mare număr de voturi primite de la public. Câștigătorul selecției va reprezenta România la Eurovision 2012 care se va desfășura la Baku, Azerbaidjan, în luna mai.

Showul va fi prezentat de către artiști celebri ca Gianina Corondan, Constantin Trofin și Iulia Pârlea.

La fel ca în fiecare an, la ora 24,00, va începe  emisiunea “Dopo Eurovision” la care vor participa artiştii, reprezentanţii lor şi jurnaliştii acreditaţi.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union, cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 56 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.