În această toamnă, clopoțelul va suna și pentru elevii din clasa pregătitoare (VIDEO)

Micuții vor studia 9 discipline, nu vor primi note iar programul școlar va fi de maxim 20 de ore pe săptămână. Cursurile de pregătire a cadrelor didactice se află în plină desfășurare.

Cursurile de formare se desfăşoară în două sesiuni.  Astfel, peste 100 cadre didactice au fost formate în perioada 27 – 31 august, iar restul, cu o săptămână mai târziu. Majoritatea cadrelor didactice care vor prelua clasele pregătitoare sunt învăţători sau suplinitori şi cei ami mulți au dublă specializare învățător-educator.

Noul an școlar are șanse să înceapă sub cele mai bune auspicii. Reprezentanţii ISJ Constanţa spun că nu sunt probleme în privinţa spaţiilor sau a mobilierului.

În clasa pregătitoare, elevii nu vor da niciun fel de testări,  dar cadrele didactice pot să utilizeze modalităţi de recompensare specifice vârstei, ca de exemplu bulinele de diferite culori. Evaluarea copilului se va face la sfârşitul anului şcolar sub forma unui raport scris, întocmit de învăţător, şi care va fi prezentat părinţilor. Aici vor fi trecute și absențele.

Rolul clasei pregătitoare este extrem de important, pentru că în acest fel tranziţia de la grădiniță la școală va fi mai uşoară. Copiii vor învăța să numere, să recunoască alfabetul, vor cunoaşte regulile dialogului, dar nu va lipsi nici joaca specifică vârstei.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Viorel Cotleț