În această dimineață transportul în comun a fost paralizat în Constanța

În Constanța  niciun autobuz nu a ieșit în această dimineață pe traseu. Angajații RATC au ajuns la limita răbdării! Nemulțumiți de salariile mici și de întârzierile cu care primesc banii, dar și de activitatea liderului de sindicat, Timur Ibram angajații au declanșat o grevă spontană care a paralizat traficul din oraș. Oamenii au solicitat conducerii Regiei de Transport în Comun o mărire de salariu de 60%, acordarea primelor de vacanţă, acordarea sporurilor de vechime, a celor de muncă grea precum și demisia câtorva persoane din conducerea RATC.

Directorul Regiei, Ovidiu Tănase a refuzat orice dialog cu angajații pe motiv că greva este ilegală și le-a transmins acestora că le va tăia ziua din salariu. Aceștia nu s-au lăsat însă intimidați.

Conducerea RATC a solicitat intervenția Primăriei. Viceprimarul Gabi Stan a venit la negocieri cu angajații. La ce concluzie s-a ajuns?

Cei care au avut de câștigat au fost taximetriștii care au scos bani frumoși de pe urma opririi transportului în comun.

Pentru că nu au putut folosi autobuzele RATC, constănțenii s-au înghesuit în maxi- taxi sau au mers cu taxi-ul.

În jurul prânzului greva angajaților a luat sfârșit, iar șoferii și-au reluat activitatea. Dacă mai marii Regiei și reprezentanții primăriei nu vor găsi soluții în următoarele zile, angajații amenință cu o nouă grevă.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Victor Nita