În 2013 criteriile de aplicare a impozitului forfetar vor fi modificate

impozit forfetarNoul impozit va trebui plătit de toţi cei care au o pensiune, un bar, sau chiar un salon de înfrumuseţare, o firmă de taximetrie sau o spălătorie auto. În prezent, se lucrează la un studiu pentru a vedea câţi bani vor trebui să plătească firmele de prestări servicii.

Anunţul a fost făcut de ministrul pentru IMM-uri, Maria Grapini Sumele de plată nu vor fi egale pentru toate serviciile, iar stabilirea acestora se va face după capacitatea locaţiei, calitatea amplasamentului şi tarifele medii adecvate locaţiei.
Potrivit noilor norme, impozitul forfetar îi va viza și pe şi taximetrişti.

Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta a anunţat că a discutat cu ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, despre ideea introducerii unui impozit forfetar în domeniul serviciilor.

În octombrie 2010, Guvernul Boc a decis să renunţe la impozitul minim aplicat companiilor şi a analizat varianta introducerii unui impozit forfetar, dar a renunţat la idee invocând dificultăţile care ar putea apărea în administrarea unui astfel de sistem, orientându-se spre revenirea la impozitarea cu 3% a veniturilor microîntreprinderilor.

Redactor: Raluca Damian