IMUM Medgidia, scos la vânzare

Colosul industrial IMUM din Medgidia, care, in anii comunismului avea aproape 7.000 de salariati, a fost scos la vanzare pe un cunoscut site de anunturi. Asta dupa ce fabrica a fost recastigata de statul roman in 2013.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PNIukmGYrok[/youtube]

Întreprinderea Metalurgică de Utilaje Medgidia furniza, atat pentru agricultura românească, cat si pentru export, maşini şi piese de schimb. In anii sai de glorie, asigura locuri de munca pentru aproape 7.000 de angajati. In prezent, mai sunt doar cativa, care asigura paza intreprinderii sau, mai bine zis, a ruinelor rămase. Cândva, era cel mai mare producător de remorci din ţară şi, de asemenea, singura întreprindere care fabrica combine tractate şi prese pentru fân. Medgidienii sunt contrariati de faptul ca o intreprindere atat de mare si atat de importanta a ajuns o ruina, iar acum este in faliment si a fost scoasa la vanzare.

In perioada în care fabrica a fost activa, Medgidia devenise un magnet pentru oameni din toate colturile tarii, care veneau la IMUM pentru a avea un loc de munca stabil, de unde puteau sa iasa la pensie.

Dupa atatia ani in care a dus numele municipiului chiar si peste hotare, fostul colos industrial IMUM este scos la vanzare pe un site de anunturi, la pretul de 13,7 milioane lei, fără T.V.A. O mulţime de creditori aşteaptă vânzarea halelor si a terenului. Pe primul loc se află Fiscul, care are de recuperat peste 300 de milioane de lei, respectiv 66,6 milioane de euro, urmat de Primăria Medgidia, care are de primit mai bine de 19 milioane de lei.

Reporter: Alexandra Steoleaca ; Imagine: Valentin Cerbanescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *