Împreună, pentru viitorul lui Alexandru

Sport, pregătiri pentru bac, întâlniri cu prietenii, primii fiori ai dragostei… viaţa lui Alexandru Voinescu, un tânăr din Medgidia, urma, până anul trecut, un făgaş normal. Din păcate însă, o veste cutremurătoare i-a sfărâmat visele. Adolescentul de doar 19 ani a aflat că suferă de anevrism cerebral, o boală cumplită. A trecut deja printr-o operaţie şi ar trebui să fie supus unei alte intervenţii chirurgicale… Însă familia lui se confruntă cu o problemă. Nu mai are bani pentru a suporta costurile celei de-a doua operaţii.

Anevrismul cerebral se manifestă ca o umflătură pe traiectul unei artere cerebrale care irigă creierul. În majoritatea cazurilor, este asimptomatic şi trece neobservat, dar în cazuri rare, acesta se rupe si duce la hemoragii cerebrale. Cu alte cuvinte, este vorba despre oameni care suferă din cauza acestei boli de dese accidente vasculare cerebrale, care pot fi fatale. Alexandru face parte din păcate tocmai din această categorie de cazuri rare. A trecut printr-o intervenţie chirurgicală deosebit de complicată, care l-a lăsat cu sechele medicale pentru o scurtă perioadă de timp cât a durat recuperarea. În timpul recuperării de anul trecut prietena lui de-atunci l-a părăsit.

Embolizarea vaselor de sânge constă  într-o intervenţie de aproximativ o oră. Practic, medicul specialist navighează cu ajutorul unui microcateter pe vasul de sânge afectat. Astfel, viteza de circulaţie a sângelui scade şi cheagul de sânge se dizolvă. Totodată, se folosesc substanţe care inhibă contractarea vasului sanguin. Pentru cazul lui Alexandru este nevoie de două astfel de intervenţii chirurgicale. Una dintre ele a fost deja făcută, dar cea de-a doua stă sub semnul întrebării, din cauza banilor.

Drumurile făcute la Bucureşti, investigaţiile medicale, tratamentul şi operaţiile anterioare i-au făcut pe părinţii lui Alexandru să treacă printr-o cumpănă a vieţii neaşteptată şi să ceară ajutorul oamenilor de bine pentru salvarea unicului lor fiu.

Înainte de a i se pune diagnosticul, Alexandru a făcut sport de performanţă şi a fost medaliat la campionatele de judo şi karate, o activitate pe care a fost nevoit s-o întrerupă din cauza bolii. Anul trecut se pregătea pentru bacalaureat şi-şi dorea să urmeze o carieră militară. Dar, chiar în mijlocul examenului de bacalaureat a trebuit să facă de urgenţă prima intervenţie chirurgicală şi să-şi schimbe planurile de viitor. Boala l-a maturizat foarte tare, dar în acelaşi timp l-a făcut să aprecieze şi mai mult clipa prezentă. Alexandru se pregăteşte asiduu pentru bacalaureatul de anul acesta. Ba chiar are şi o nouă iubită.

Pentru a doua intervenţie care i-ar putea salva viaţa lui Alexandru mai este nevoie de 3000 de euro, bani de care familia Voinescu nu mai dispune. Viaţa tânărului atârnă acum de bunăvoinţa semenilor. Cei care doresc să îl ajute, o pot face prin intermediul contului

RO 88 RZBR 0000060012611525

.Reporter: Zully Mustafa ; Imagine: Valentin Cerbanescu