Impozite mai mari pentru locuințe renovate

Nu, nu este o glumă. Încă o taxă locală îi paște pe toți cei care vor să aducă îmbunătățiri locuințelor. Decizia aparține parlmentarilor, care au decis că românii nu plătesc destule impozite.

Cu alte cuvinte, valoarea imobilului crește odată cu renovările aduse acestuia. Așadar odată cu acest lucru cresc și taxele. Lucru care nu va încuraja în nici un fel românii să își consolideze proprietățile care sunt în paragină.

Renovările de acest gen aduse clădirilor trebuie declarate și la Serviciul Public de Impozite şi Taxe. Potrivit reprezentanților acestora, în cazul clădirilor dobândite în ultimii trei ani, precum şi pe parcursul anului 2013, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea cotei de 1,5% asupra valorii de intrare în patrimoniu. Adică:

„În cazul în care o clădire nu a fost reevaluată în ultimii trei ani anteriori anului fiscal de referinţă, 2013, sau ultima reevaluare a fost realizată în perioada 01.01.2008 – 31.12.2009, cota impozitului pe clădiri este de 20%. Dacă ultima reevaluare a fost realizată înainte de 01.01.2008, atunci cota impozitului este de 40%.” a declarat Virgina Uzun, directorul executiv al SPIT.

În acest caz, românii care vor să își renoveze locuințele, trebuie să aibă mai mulți bani și în buzunar pentru a-i plăti statului.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Adi Corchie