Împotriva drogurilor

Tinerii sunt cei mai expuși pericolului de a conduce sub influenţa alcoolului și a drogurilor. Pentru a preveni aceste situații, consilierii antidrog și polițiștii de la rutieră au început periplul prin liceele constănțene, acolo unde le-au explicat adolescenților riscurile la care se expun.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice este cea mai frecventă faptă pentru care șoferii sunt sancționați în trafic, iar mulți dintre ei sunt tineri care s-au lăsat influențați de anturaj și au acceptat să urce la volan după mai multe pahare de băutură. Alții conduc sub influența substanțelor halucinogene și mai mult ca sigur sunt pasibili de producerea unor accidente. Adolescenții care deja au permis de conducere par să fie conștienți de pericolele la care se expun. Consilierii antidrog și polițiștii de la rutieră au participat la o acțiune de prevenire, într-unul dintre liceele constănțene.

Sesiunea face parte din proiectul Parteneriat pentru siguranța rutieră, inițiat în vederea creşterii nivelului de conştientizare a tinerilor asupra provocării majore pe care o reprezintă drogurile si alcoolul.

Reporter: Alexandra Uvegheș ; Imagine: Cristi Caciauna