Importanţa vaccinării copilului (VIDEO)

Bolile infecţioase fac ravagii printre elevi! Aceasta este concluzia alarmantă a medicilor pediatri, care spun că numărul îmbolnăvirilor a crescut simţitor în ultima perioadă – spre exemplu, în anul şcolar precedent numărul de cazuri noi de varicelă a crescut cu 44% faţă de 2010. Iar cea mai eficientă metodă pentru a le preveni rămâne vaccinarea.

Odată cu începerea noului an şcolar, Societatea Română de Pediatrie trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea incidenței bolilor infecțioase, extrem de contagioase și răspândite la intrarea copiilor în colectivitate.

Cei mai mulți dintre părinți nu par să conștientizeze importanța vaccinării la timp, pentru evitarea contactării diferitor boli. Mai mult, unii cred că vaccinul nu este indicat.

Imunizarea copiilor inainte de introducerea lor in colectivitate, este importantă, iar programul de vaccinare obligatoriu este construit in jurul bolilor cu grad mare de risc. Astfel, copilul care merge la gradinita trebuie sa fi trecut printr-o serie de vaccinare antidifterie, antitetanos, anti-tuse convulsiva, antipoliomielita. O mică parte din părinți conștientizează riscurile și spun că an de an vizitează medicul de familie pentru efectuarea vaccinelor.

Pentru cei care merg la școală, vaccinarea la 6 ani urmărește imunizarea antidifterie, antitetanos, anti-tuse convulsivă si antipoliomielită. De altfel, părinții pot achiziţiona vaccinuri cu care îşi pot proteja copilul şi împotriva altor boli infecţioase care pot fi periculoase cum ar fi varicela sau infecția cu rotavirus.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu