Importanța cunoașterii unei limbi internaționale

Pe locul trei în lume când vine vorba de numărul vorbitorilor în lume, limba engleză este tot mai folosită. În școli este studiadă ca primă limbă de circulație internațională, iar specialiștii încurajează părinții să își înscrie copiii la cursuri de limbă engleză de la vârste fragede.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4RTJj8uVRBk[/youtube]

Societatea modernă se bazează din ce în ce mai mult pe cunoașterea a cât mai multe limbi de circulație internațională. Una dintre cele mai folosite, cu peste 500 de milioane de vorbitor în întreaga lume, este limba engleză predată încă de la grădiniță celor mici. Specialiștii spun că este important ca cei mici să cunoască engleza de la vârste cât mai fragede pentru a se putea integra în societatea zilelor noastre.

Un studiu efectuat în România arată că 59% dintre români consideră limba engleză extrem de importantă pentru dezvoltarea lor, un atuu în cautarea unui loc de muncă în străinătate sau, pur și simplu, un ajutor în comunicare când ajung într-o țară străină. În jurul vârstei de un an copii încep să rostească primele cuvinte în limba maternă, receptivitatea lor este extrem de mare, motiv pentru care specialiștii recomandă ca tot acum să fie luate și primele lecții în lmba engleză.

De cele mai multe ori, în centrele de predare a limbii engleze micuții sunt organizați în grupe de maximum 8 copii și nu mai puțin de 4, cu vârste apropiate. Astfel, profesorul poate să dedice timp fiecăruia, și, totodată, cei mici sunt antrenați în jocuri adecvate vârstei care încurajează dialogul dintre ei, dezvoltându-le astfel creeativitatea. De asemenea, părinții pot lucra cu cei mici și acasă.

România se clasează pe ultimele locuri din clasamentul Uniunii Europene atunci când vine vorba de conștientizarea importanței cunoașterii unei limbi de circulație internațională. Poate, în timp, acest situația se va schimba având în vedere societatea care tinde să se dezvolte tot mai mult.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.