Implantul dentar este cea mai avansată terapie pentru înlocuirea unui dinte lipsă (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e-FXFuZ_rVk[/youtube]Implantul dentar reprezintă tratamentul recomandat în cazul pierderii dinților și asigură suport pentru întreaga dantură. Tehnica face parte din categoria procedurilor odontologiei protetice, dar poate fi încadrată și în domeniul esteticii dentare. Implantul dentar servește drept sprijin pentru o coroană, proteză parțială sau totală fixă sau proteză mobilizabilă.

Beneficiarul implantului dentar poate fi orice pacient clinic sănătos, căruia îi lipsesc unul sau mai multi dinți. Intervenția chirurgicală nu este dureroasă, desfășurându-se sub efectul anesteziei. Costul implantului dentar începe de la câteva sute de lei, dar poate ajunge și la câteva sute de euro.

Mulți oameni recunosc că au probleme dentare dar spun că le lipsește curajul să viziteze cabinetul medicului stomatolog. O altă problemă care îi împiedică pe români să ajungă la medic este dată de tarifelele piperate.

Problemele netratate la timp se agravează, iar de cele mai multe ori salvarea dintelui devine aproape imposibilă, oricât de “iscusit” ar fi medical stomatolog.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Viorel Cotleț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.