Impact spectaculos între doi mastodonți la ieșire din Năvodari

O depășire extremă a transformat un TIR și o betonieră în adevărate mormane de fiare. Din rezervorul spart al TIR-ului a început să se scurgă, amenințător, motorină, chiar în apropiere de parcul plin de copii.

La prima vedere, șoseaua care mărginește orașul Năvodari arată, pe o distanță considerabilă, ca adevărat cimitir de mașini. O cabină de TIR răsturnată, fiare contorsionate peste tot și geamuri făcute țăndări.

O adevărată desfășurare de forțe a pompierilor, polițiștilor și salvatorilor de pe echipajul SMURD a fost la locul accidentului. Militarii de la Descarcerare i-au recuperat cu greu pe cei doi șoferi, dintre fiarele care îi țineau captivi, iar medicii le-au acordat măsuri de prim ajutor. Pericolul nu a trecut nici pe departe însă și asta pentru că din rezervorul uriaș al TIR-ului a început să se scurgă combustibil. Pompierii au fost nevoiți să intervină de urgență pentru a evita producerea unei explozii. Cantitatea de motorină de pe carosabil ar fi putut să provoace o adevărată tragedie, mai ales că în imediata apropiere a accidentului, parcul era plin de copii. La intervenție s-au alăturat și Polițiștii de la Rutieră, care au efectuat măsurători și au vorbit cu martorii pentru a stabili dinamica impactului dintre cei doi mastodonți. Primele concluzii arată cu degetul asupra șoferului de camion, care s-ar fi angajat într-o depășire violentă.

Reporter:Andreea Barbu ; Imagine: George Dima