Îmbunătățirea condițiilor de transport în comun în Medgidia

Sala de ședințe a primăriei din Medgidia a găzduit dezbaterea publică pentru delegarea  serviciului public local de transport în comun. Cei prezenți au aflat în ce mod s-a realizat transportul cu actualul operator și au intervenit cu păreri și cerințe.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OjdBOUudLkA[/youtube]

În luna septembrie a acestui an, contractul actualului operator de transport de comun, în municipiul Medgidia, se finalizează. Astfel că, Primăria din localitate este nevoită să scoată la licitație serviciul. În cadrul dezbaterii publice s-a făcut și o prezentare a situației actuale.

Au fost punctate atât părțile bune ale modului în care se realizează transportul, cât și cele mai puțin bune. Obiectivul rămâne însă transport de calitate pentru cetățeni.

Noutatea privitoare la viitorul contract este reprezentată de o rută nouă Medgidia-Remus Opreanu. Microbuzele vor circula la un interval de o oră.

Operatorii din domeniu au cerut ca liniile transport să se împartă între ei pentru îmbunătățirea serviciilor prin concurență. De asemenea au reclamat faptul că ar fi existat inechități în vechiul caiet de sarcini, care ar fi favorizat actualul operator de transport.

La finalul întâlnirii, viceprimarul municipiului a declarat că toate procedurile vor decurge conform legii și au drept scop îmbunătățirea transportului public de călători.

Proiectul supus dezbaterii publice va fi introdus în ședința consiliului local. După aprobare urmează să se demareze procedurile necesare desfășurării licitației publice.

Redactor: Paul Alexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.