Imagini de groază la cinematograful din Mangalia

Imagini de groază la cinematograful din Mangalia! Încăperi care îți dau fiori în spatele unor obloane trase îi întîmpină pe toți cei care au curajul să calce pe aici, iar din păcate nu vorbim despre secvențe dintr-un film ci despre o realitate tristă. Fostul centru de distracție este lăsat în paragină de ani buni, iar acum administrația locală de aici caută soluții pentru a rezolva problema.

Cîndva locul pe care îl frecventau zilnic sute de mangalioți dar și turiști a ajuns acum o zonă pe care oamenii o ocolesc cu precădere. Fostul cinematograf din oraș afișează acum doar o imagine deplorabilă.

Iar clădirea ruină este doar un exemplu. Dinj păcate însă, Iiaginea se reflectă și asupra vieții culturale a orașului. De ani de zile, sudul litoralului suferă de o acută lipsă a manifestărilor culturale:, sporadic se mai organizează piese de teatru pe scena Casei de Cultură, alături de cele câteva spectacole estivale, cele mai multe însă un amalgam de muzică populară şi manele. Dorinţa primăriei din localitate este aceea de a recupera cinematografele din zonă, dar şi de a crea un centru istoric al Mangaliei.

Problema cea mai mare este însă aceea a cinematografelor din sudul litoralului, aflate, încă, în subordinea diferitelor organisme naţionale şi judeţene, începând cu RADEF-ul şi terminând cu Consiliul Judeţean Constanţa. Cinematograful Pescăruş continuă să constituie un focar de infecţie, mai ales că se află în central urbei. Potrivit edilului local Cristian Radu, săptămâna viitoare urmează ca toate grădinile şi cinematograful Pescăruş să treacă în administrarea oraşului, iar anul viitor Casa de Cultură să fie reabilitată din fonduri de la Uniunea Europeană:

Crearea unui centru istoric al Mangaliei, care să fie cuprins în arealul sens giratoriu, faleză, Aleea Teilor, Portul Turistic presupune, cel mai probabil, desfiinţarea actualului stadion şi amenajarea sa într-o altă zonă, dar numai după o dezbatere publică pe marginea acestui proiect: O potenţială utilitate pe care primăria o poate găsi pentru zona actualului stadion este amenajarea unei grădini botanice, dar numai dacă spaţiul cu pricina se pretează la o atare investiţie.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin