Imaginea Medgidiei, umbrită de gunoaie

Locuitorii orașului Medgidia se confruntă cu problema curățeniei din oraș. Multe spații verzi sunt pline de ambalaje, peturi și alte deșeuri și nimeni nu ia nicio măsură. De cele mai multe ori, motivul invocat este lipsa coșurilor de gunoi. În acest sens oamenii cer administrației de la Medgidia să ia măsuri împotriva actelor de vandalism.

În Medgidia actele de vandalism continuă. În locurile în care cândva erau montate pubele, acum a rămas doar scheletul metalic. Astfel că în unele zone din oraș dacă vrei să arunci la gunoi un pachet de ţigări gol sau un servetel trebuie să mergi destul de mult pentru a găsi o pubelă stradală. Cu toate acestea sunt cetățeni care spun că în zona unde locuiesc, curățenia se poate păstra… dacă oamenii ar da dovada de simț civic.

Oamenii s-au obişnuit cu această situaţie, dar trag totuși un semnal de alarmă. Ei vor ca cei care nu respectă curățenia și vandalizează bunurile aflate pe domeniul public să fie sancționați.

De-a lungul timpului Primăria a înlocuit o parte din coşurile distruse sau furate, însă și acestea au fost devastate în scurt timp. De ani de zile se vorbește despre educație și simț civic. De multe ori oamenii  dau exemple de orașe unde curățenia este la ea acasă. Însă cu regret spun că Medgidia este încă departe de civilizația unui oraș european.