Ilegalități descoperite de lucrătorii vamali

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China, 11.400 accesorii sanitare, susceptibile a fi contrafăcute.

În cursul zilei de ieri, 17 ianurie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au hotărât efectuarea unui control mai amănunțit la un container sosit din China.

 În urma controlului au fost descoperite 11.395 accesorii sanitare, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.    Încărcătura avea ca destinație o societate comercială de pe raza județului Ilfov. Administratorul societăţii comerciale respective este un cetăţean chinez  în vârstă de 34 de ani, cu reședința în municipiul București.

Bunurile, în valoare de aproximativ 227.900 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Redactor: Isabela Boantă