Ileana Ploscaru, cetățean de onoare al orașului Constanța

Încă un om de valoare din Constanța primește titlul de Cetățean de Onoare al orașului. Actrița Ileana Ploscaru a primit acest titlu după 66 de ani de activitate, dintre care 56 pe scena teatrului constănțean.

O doamnă cu un nume important pentru scena teatului constănțean a primit titlul de Cetățean de Onoare al orașului în cadrul primei ședințe a Consiliului Local pe 2017. Ileana Ploscaru, căci despre ea este vorba, a fost o viață întreagă pe scenă. A debutat la Cluj- Napoca în 1951, iar 10 ani mai târziu s-a transferat, prin concurs, la Teatrul de Stat din Constanța. După 65 de carieră, actrița a primit un dar însemnat chiar de ziua ei.

La cei 79 de ani împliniți în ultima zi a lunii ianuarie, actrița Ileana Ploscaru are câteva doleanțe pe care le-a adresat consilierilor locali.

În anul 1952 Ileana Ploscaru a obținut primul premiu din cariera sa, la Concursul tânărului actor, apoi altele, tot mai importante. Cel mai recent este premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru personajul Chiriachița din „Titanic vals”, la Festivalul comediei româneşti, obţinut în 2009.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea