Ieri a fost o zi extrema de lunga pentru preşedintele Traian Băsescu

Soarta şefului statului s-a discutat încă de la primele ore ale dimineţii. Preşedintele a aşteptat mai întâi avizul Curţii Constituţionale pe tema suspendării sale, iar apoi au urmat patru ore de discursuri în plenul reunit al Parlamentului. În cele din urmă, s-a votat.

Cele două camere ale Parlamentului s-au reunit începând de la ora 17.00. Ședința  a început cu discursul liberalului  Eugen Nicolăescu.

Apoi președintele Traian Băsescu a luat cuvântul al tribuna parlamentului, lansând acuzații dure la adresa Opoziției. La fel a procedat președintele PDL, Vasile Blaga. Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a făcut și el declarații usturătoare la adresa președintelui Băsescu.

Șeful statului a mai avut o intervenție, în cea dea doua parte a ședinței, răspunzând ferm la acuzațiile USL-istilor. În cele din urmă, scandalul s-a terminat și a început procedura de votare. Acesta s-a făcut secret, cu bile. Deputații și senatorii au votat, rând pe rând. După aproape patru ore de dezbateri acide, s-a aflat și rezultatul : Traian Băsescu va fin inlocuit de interimarul Crin Antonescu.

Apoi a mai urmat o sesiune de votare, pentru a se stabili data exactă, conform Constituției,  a referendumului prentru demiterea lui Traian Băsescu.

Cea mai lungă zi din istoria politicii române s-a încheiat la ora 21.00 după închiderea ședinței parlamentare. La ora 21,30 a urmat o conferință de presă în care președintelei interimar Crin Antonescu și premierul Victor Ponta, și-au prezentat planurile de viitor. Conferință de presă a ținut și președintele suspendat, Traian Băsecu care a declarant că a depus o cerere de analizare a conflictului juridic generat între Preșidinție și Parlament.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Raluca Damian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.