Icoană făcătoare de minuni, la Medgidia

O icoană făcătoare de minuni, veche de peste 300 de ani a ajuns la Medgidia. Se spune că obiectul de cult, care o întruchipează pe Maica Domnului, ar avea puteri miraculoase. Mulți oameni bolnavi, plini de credință, ar fi avut parte de vindecare, iar veștile s-au răspândit peste tot în lume. Prezența icoanei la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena a adunat sute de credincioşi.

O primă minune a icoanei este aceea legată de însăși pictura sa. Când a fost recuperată, doar ochii Maicii Domnului se mai vedeau pe bucata de lemn. Restul culorilor erau înegrite. Preoții au chemat pictori pricepuți să o recondiționeze, dar nimeni nu a reușit să facă acest lucru. În chip uimitor, icoana s-a curățat de la sine și și-a recăpătat strălucirea de odinioară. De atunci, mii de credincioși își găsesc alinare în fața obiectului de cult.

Preoții spun că toate icoanele sunt făcătoare de minuni. Dar Odighitria din Ucraina, care o întruchipează pe Maica Domnului cu pruncul în brațe, are o istorie impresionantă.

Se povestește că icoana este la originea mai multor minuni, mai ales vindecări de boli. În semn de mulţumire, mulţi dintre cei vindecaţi au prins de icoană diferite podoabe sau daruri, care sunt păstrate şi astăzi ca mărturie a milostivirii şi bunătăţii lui Dumnezeu.

Redactor: Paul Alexe