Iarna a pus stăpânire pe estul și sud-estul țării

Din cauza ninsorii și a vântului puternic, mai multe drumuri ce leagă Constanța de restul județului au fost  închise, mașini au rămas blocate, iar numeroase localități au rămas fără curent electric. Autoritățile încearcă să mențină situația sub control și fac apel către polulație să evite orice ieșire din casă, în perioada următoare.

Situatie extrem de dificilă în Dobrogea. Din cauza ninsorii și a vântului puternic, județul Constanța a fost rupt de restul țării.

Din cauza ninsorii abundente și a vizibilității reduse, s-a luat măsura opririi circulației rutiere la ieșirea din municipiul Constanța spre localitațile Mangalia, Valu lui Traian, Ovidiu și Năvodari, de către echipajele de la Poliția Rutieră. Cei care doreau să meargă spre Mangalia nu au mai fost lăsați să înainteze din cauza situației dificile a drumurilor.  Echipajele rutiere au oprit circulația în dreptul sensului giratoriu, către Cumpăna,  de la ieșire din oraș.

Meteorologii au anunțat  că județul Constanța a intrat sub incidența codului roșu de vânt puternic. Asta înseamnă că, la rafală, vântul poate ajunge la o viteză de 100 km/h.

Din această cauză, mai bine de jumătate din municipiu, dar și 95 de localități din județ,  au rămas fără curent electric. Vântul puternic a desprins și panourile publicitare de pe Bulevardul Tomis, acestea oprindu-se pe firele de electricitate.

Dacă inițial codul roșu a fost emis până la ora 13.00, acesta a fost  prelungit până la ora 18.00, când, cel mai probabil, va fi “decăzut” la nivel de cod portocaliu, dar autoritățile ne sfătuiesc să evităm deplasările în următoarele 24 de ore.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea