Iarna … nu-i ca vara (VIDEO)

Toţi românii ştiu asta, mai ales că facturile de întreţinere din sezonul rece golesc multe buzunare. Oamenii se pregătesc cum pot… unii doar sufleteşte, în timp ce alţii se aprovizionează cu lemne şi cărbuni pentru foc. Asta şi deoarece preţul combustibilului este mai mic în această perioadă.

Comparativ cu alţi ani, numărul celor interesați de încălzirea pe lemne este mult mai mic.  Locuitorii din Medgidia nu se înghesuie, căci odată cu extinderea gazelor in municipiu tot mai mulți cetațeni inlocuiesc sobele de teracotă cu încălzirea cu gaze. O tonă de lemne costă anul acestă 270 lei, iar transportul este gratuit.

Puțini sunt cei care se mai încălzesc la sobe. Acestia își cumpără lemnele din timpul verii când prețurile sunt mai mici și își permit să achiziționeze suficient material pentru toată iarnă.

Cei mai mulţi medgidieni preferă încălzirea cu gaze pentru că, spun ei, este mai comodă și mai ieftina. Cert este că oamenii sunt pregătiti pentru venirea iernii , indiferent de cum isi vor incalzi locuintele.

Reporter: Catalina Smereca ; Imagine: Dan Pauna