Iarna a revenit în forţă şi la malul mării

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3xEGZrWtCHU[/youtube]După aproape o săptămână cu temeperaturi de primăvară, termometrele au scăzut brusc sub pragul de zero grade. Din cauza viscolului, porturile au fost închise, iar în oraş traficul se desfăşoară cu dificultate.

Vântul atinge, la rafale, chiar şi 70 de kilometri la oră.

Potrivit autorităţilor, operaţiunile au fost sistate sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 08.30, în porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud – atât maritim, cât şi fluvial, deoarece vântul suflă cu viteze de 60 – 70 km/h la ţărm, iar în larg poate ajunge şi depăşi 80 km/h. Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanţa Sud – fluvial. Vremea capricioasă le-a dat bătăi și șoferilor care au circulat în cu dificultate, pentru că pe asfalt s-a depus un strat consistent de zăpadă, iar vizibilitatea este redusă.

Meteorologii anunță pentru luni o ușoară ameliorare a vremii. Până atunci, vom avea parte de minime cuprinse între -5 și-7 grade Celsius iar maxime între -3 și -4 grade.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.