Iadul s-a dezlănţuit noaptea trecută în centrul Constanţei

Scene de coșmar pe bulevardul Tomis din Constanța. Un incendiu devastator a cuprins un restaurant cu specific libanez, iar focul s-a extins rapid și la pub-ul de la etajul unu. În momentul izbucnirii focului localurile erau pline cu clienți.

Trei dansatoare au rămas blocate în local, într-un vestiar, din cauza fumului gros. Rudele au ajuns la fața locului la primirea veștilor. Disperarea și neputința se citea pe chipurile lor.

Din păcate temerile cele mai mari s-au adeverit. Fetele au fost găsite decedate de către pompieri, îmbrățișate printre resturile restaurantului. Una dintre dansatoare a acoperit-o pe prietena ei cu corpul încercând să o ferească de flăcări.

Mama uneia dintre victime a leșinat la aflarea veștii că fetele au fost găsite moarte.

Șase mașini ale ambulanței alături de echipaje SMURD au fost prezente pe toată durata intervenției. De asemenea, pompierii au intervenit cu nu mai puțin de nouă autospeciale.

Veștile proaste au continuat. Spre dimineață a fost găsită decedată și ce-a de-a treia fată blocată în restaurant. Trupurile neînsuflețite au fost preluate de angajații de la morgă. Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență au format un lanț uman care nu a permis trecătorilor să vadă teribilul moment.

Numărul victimelor ar fi putut fi mult mai mare, dacă proprietarul pub-ului de deasupra restaurantului nu ar fi simțit mirosul înecăcios. El a avut prezență de spirit și a cerut evacuarea localului.

Una dintre dansatoarele care a fost salvată, se zbate între viață și moarte.  Ea a fost transportată de urgență la București cu arsuri pe suprafața corpului și la nivelul căilor respiratorii. Fetele care au pierit în incendiu erau dansatoare angajate la restaurantul cu specific libanez. Din câte se pare ele nu au reușit să iasă la timp, pentru că se aflau într-un spațiu unde obișnuiau să petreacă timpul și să se aranjeze înainte de a începe să danseze. Fumul gros le-a împiedicat cel mai probabil să găsească ieșirea.

Pompierii urmează să stabilească cu exactitate cauza incendiului, fiind luate în calcul toate ipotezele, inclusiv cea a unei mâini criminale.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Victor Nita