Ia românească va fi vedetă pe bicicletă

Ia românească va face înconjurul orașului de la malul mării, pe bicicletă! Provocarea inedită a fost lansată de organizatorii evenimetului SkirtBike, dedicat promovării unui stil de viață sănătos dar și a frumuseților autohtone. Iar dacă la prima ediție de anul trecut, doamnele și domnișoarele s-au făcut remarcate prin ținutele colorate și complimentate de florile cu care și-au împodobit vehiculele pe două roți, anul acesta, în centrul evenimentului stă ia românească.

La Constanța, periplul pe biblicletă are programat startul duminică, 21 iunie, iar participantele au ocazia să poarte ia tradițională pe străzile orașului de la malul mării.

Punctul de intîlnire este platoul de la Palatul Copiilor, iar cele care nu au bicicletă vor putea închiria tot de aici un vehicul pe două roți, în schimbul sumei de 3 lei. Ia, însă, este obligatorie. De aceea, tot aici va avea loc și o sezătoare, așa încît, fetele pot să participe la un atelier de confecționat veșminte tradiționale. În ultimii ani, ia românească a ajuns un element puternic în moda internațională și o ținută adorată chiar și de vedetele de la Hollywood. Anul acesta, româncele și chiar și turistele de peste hotare pot purta tradiția mai departe pe străzile orașului. Evenimentului Skirt Bike se desfășoară, simultan, in 12 orașe ale țării.

Redactor: Andreea Barbu