I-a furat mesajele pentru a se răzbuna

Gelozia îl putea costa libertatea pe un tânăr din județul Alba. Acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a spart contul prietenei sale de pe Facebook. În dorința de a se răzbuna, a copiat mesaje private ale iubitei sale și le-a trimis altor persoane. Bărbatul este judecat pentru acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice şi transfer neautorizat de date informatice.

Tânărul a intrat în contul de Facebook – Messenger al prietenei sale, a copiat discuțiile private ale acesteia și le-a publicat pe pagina personală de Facebook a tinerei. Toate acstea le-a făcut din dorința de a se răzbuna pe iubita sa pe care o bănuia de infidelități. Bărbatul a accesat ilegal de patru ori contul prietenei sale.

„În declaraţia dată în faţa organelor de urmărire penală, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa. Acesta a declarat că, din cauza faptului că persoana vătămată îl evita constant şi nu-i spunea adevărul cu privire la situaţia ei, în sensul că ar fi avut şi o altă relaţie în afară de prietenia cu el, a devenit foarte gelos. S-a mai reţinut că (…) la intervale diferite de timp, acelaşi inculpat a modificat parola de acces, apoi a restricţionat accesul la datele informatice din conţinutul contului Facebook al persoanei vătămate (…) A transferat neautorizat date informatice din sistemul informatic al persoanei vătămate către alte persoane care nu erau îndreptăţite să le primească şi vizualizeze”, se arată în actul de sesizare a instanţei.”,  au precizat procurorii.

Din fericire, tânărul va scăpa de închisoare. Astfel că, bărbatul va presta timp de 60 de zile muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria Comunei Galda de Jos sau Primăria Comunei Cricău. Dosarul a intrat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia unde se va pronunţa sentinţa definitivă.

Redactor: Oana Jărloianu