“Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”

Polițiștii continuă Campania de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului. Această serie de acțiuni, intitulată “Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”, are drept scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţă.

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu polițiștii de proximitate din cadrul Secției 3 Poliție Constanța au desfăşurat activităţi de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului – furturi personale, din locuințe și înșelăciuni, în cadrul comunităţii.

Astfel, s-au derulat activităţi informativ-preventive în cadrul asociaţiilor de proprietari. Poliţiştii au discutat şi au oferit sfaturi de prevenire a victimizării cetăţenilor. Aceștia au acordat o atenţie deosebită persoanelor în vârstă, care pot deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune şi a furturilor, în special a furturilor din locuinţe, din poşete şi din buzunare, din cauza comportamentului şi a neglijenţei.

De asemenea poliţiştii au informat cetăţenii că o parte importantă a furturilor din locuinţe pot fi favorizate de lipsa de precauţie şi a neluării celor mai elementare măsuri de siguranţă. Astfel, un geam deschis, o uşă neasigurată sau lipsa unui sistem de alarmă pot fi observate foarte uşor şi pot favoriza producerea unor fapte de natură penală.

Totodată, poliţiştii au oferit sfaturi şi recomandări persoanelor de vârsta a III-a pentru a evita capcanele întinse de infractori prin metoda Accidentul. Prin aceasta, oameni sunt convinși să creadă că unor persoane apropiate li s-a întâmplat ceva grav prin prezentarea unei false stări de urgenţă. Astfel, cetăţenii au fost sfătuiţi să verifice dacă situaţia de urgenţă este reală, să nu efectueze nici un transfer bancar sau să înmâneze bani unor persoane necunoscute, ci să apeleze la numărul de urgenţă 112.

Activităţile se însriu în Campania de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului “Hoţii sunt creativi, fii preventiv!” care are drept scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţă.

Redactor: Robert Tănasă