Hotel din Mamaia, mistuit de flăcări

Un puternic incendiu a izbucnit în această dimineață la o unitate de cazare din Mamaia. Flăcările s-au extins imediat din cauza vântului puternic și au distrus, în totalitate, acoperișul. Focul ar fi pornit de la o mică instalație eoliană situată deasupra cladirii la care s-a produs un scurtcircuit. Cele trei persoane care se aflau în interiorul clădirii s-au autoevacuat.

Fostul Hotel Histria din Mamaia s-a făcut scrum. Flăcările au pornit în jurul orelor 6 dimineața și au fost observate de niște trecători, care au alertat paznicul. În scurt timp, nu mai puțin de 12 autospeciale, un camon, 57 de subofițeri și cinci ofițeri au intervenit pentru stingerea incendiului.

În momentul izbucnirii flăcărilor, în interior, se aflau două femei de serviciu și paznicul, cele trei persoane refugiindu-se lângă o clădire din apropiere.

Vântul care a suflat cu putere aprindea ca o văpaie flăcările, care s-au extins cu repeziciune și au cuprins și o parte din camerele unității de cazare. Imobilul aparține controversatului om de afaceri George Bosînceanu, care a venit de urgență la fața locului.

Pomperii s-au luptat cu flăcările timp de câteva ore.

Proprietarul clădirii se gândește îngrijorat la ce se va întâmpla cu unitatea de cazare, mai ales că are o condamnare pe fond de zece ani cu executare, urmând să primească decizia definitivă vineri, 27 noiembrie.

Până în acest moment, ISU Dobrogea nu a comunicat dacă unitatea deține sau nu autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, ultimul control fiind efectuat în anul 2013.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea