Horoscopul săptămânii (9 – 15 aprilie 2012)

Ne pregătim să începem o nouă săptămână care, pot să vă anunţ de pe acum, va fi una productivă dar solicitantă… Asta pentru că se formează o serie de aspecte tensionate în care sunt implicate cam toate planetele. Spun aspecte tensionate pentru că, deşi în mod tradiţional, s-ar putea spune despre ele că sunt nefaste, de multe ori acestea readuc la suprafaţă anumite probleme pe care trebuie să le rezolvăm ca să ne meargă mai bine. Putem spune că apar nişte tensiuni al căror scop este în primul rând să ne motiveze să facem nişte schimbări necesare, în fond, pentru binele nostru. Şi cum aceste aspecte se formează în principal pe semnele mutabile, aş putea spune că ne va fi testată flexibilitatea noastră mentală, capacitatea de a ne adapta la situaţii şi chiar oameni noi, dar şi atenţia distributivă. Poate că ni se va cere să rezolvăm mai multe sarcini decât în mod obişnuit, să jonglăm cu planul profesional şi personal. Nu spun că nu este stresant dar, dacă vom reuşi să facem faţă acestei conjuncturi foarte active, răsplata va fi pe măsură.

Săptămâna debutează sub semnul unei opoziţii între Venus în Gemeni şi Lună în Săgetător – un tranzit temporar, dar care are potenţialul de a ne face mai neatenţi, mai bârfitori sau capricioşi. Atenţie, deoarece coincide şi cu o altă opoziţie, între Marte şi Neptun. Aş putea spune că, în viaţa de zi cu zi, toate această conjunctură se poate traduce prin faptul că vom fi mai influenţabili. Plecăm urechea şi la ce zice vecinul şi la părerea vreunui alt cunoscut în legătură cu o problemă despre care aceştia nu ştiu prea multe şi uite aşa apare potenţialul unei încurcături de toată frumuseţea, mai ales că telefonul fără fir funcţionează la capacitate maximă.

Dacă tot vorbim de aspecte tensionate, nu putem să trecem cu vederea nici cvadratura care se formează între Marte retrograd şi Venus. Vestea bună este că relaţiile amoroase de orice fel – de la flirturi la căsătorii – primesc un impuls romantic şi pasional. Vrem mai mult decât rutina zilnică alături de partener – ieşiri în oraş, scrisori de dragoste, multă atenţie, seducţie şi nopţi incendiare. Veste mai puţin bună este că s-ar putea să nu ne sincronizăm foarte bine cu partenerul oficial la capitolul dorinţe şi de aici ar putea apărea nişte disensiuni. Un alt scenariu ar fi ca unii dintre noi să simtă pe pielea lor ce înseamnă cu adevărat toată povestea despre graniţa foarte fină dintre iubire şi ură. În fond, amândouă sunt două feţe ale aceleiaşi monede – pasiunea. La un anumit nivel, mai mult sau mai puţin evident, în funcţie de caz, apare un sentiment de competiţie în cuplu, care poate degenera uneori în frustrări, nervi, gelozie, dispute pasionale, dar al căror final nu este neapărat unul prin de resentimente. Să nu uităm că atât Marte, care întruchipează principiul pasiunii, agresivităţii înţeleasă în modul cel mai general, precum şi Venus, care se ocupă de atracţie, simţ artistic şi altele asemenea au o latură impulsivă destul de proeminentă. Pe de altă parte însă, şansele ca eventualele dispute să ducă la un război rece pe termen lung sunt minime.  O altă variantă ar fi chiar să ne sublimăm impulsurile romantice şi sentimentele şi să le exprimăm prin intermediul unor proiecte creative, artistice. În oricare dintre aceste cazuri, vom remarca faptul că vom fi oricum în afară de indiferenţi la iubire.

Nu în ultimul rând trebuie să amintim de faptul că săptămâna asta Pluto, o altă planetă care se ocupă de pasiune, lucruri ascunse, dar şi de bani, intră în mişcare retrogradă şi în acelaşi timp reactivează cvadratura cu Uranus de care am tot vorbit. Mesajul este unul simplu: ne uităm înapoi spre trecut, vedem ce nu am făcut bine şi  facem schimbările necesare. Da, chiar dacă asta înseamnă să dărâmăm din  temelii unele aspecte ale vieţii noastre, să rupem definitiv nişte relaţii toxice. Pe termen lung, acţiunile acestea radicale vor avea rezultate benefice. Şi cum Pluto va fi în mişcare retrogradă până în septembrie, să spunem că avem timp suficient pentru a analiza pe îndelete, cu maximă luciditate şi sinceritate brutală în primul rând faţă de noi înşine. În altă ordine de idei, având în vedere şi faptul că acest corp ceresc afectează şi latura financiară, este un moment bun pentru a ne regândi atitudinea faţă de posesiunile noastre materiale, dar şi strategia pentru a obţine un profit mai mare. Ideea ar fi să nu le spunem chiar tuturor planurile noastre – o doză de secret şi ceva scepticism sunt mai mult decât binevenite în următoarele câteva luni sunt mai mult decât binevenite.