Horoscopul saptămânii (6 – 12 februarie 2012)

Săptămâna următoare este una plină de acţiune din punct de vedere astral! Adică, avem Lună plină în Leu, pe 7 şi 8 februarie peste care se suprapune intrarea planetei Venus în semnul Berbecului, pe 8 februarie. Ce înseamnă asta, mai exact? Atât Leul cât şi Berbecul sunt semne de foc, caracterizate de dinamism, curaj, orgoliu, foarte multă pasiune, dar şi  doză de dramatism. Partea bună este că în aceste zile, cu toţii vom avea ceva mai multă încredere în propriile forţe, suntem gata de acţiune, avem foarte multă poftă de viaţă şi de distracţie. Partea mai puţin bună este că aceste zodii nu excelează la capitolul compromisuri. Iar atunci când cu toţii ne închipuim că dreptatea este de partea noastră, este inevitabil să apară nişte fricţiuni care se pot transforma rapid în nişte conflicte dramatice. Din fericire, deşi acestea sunt la fel de spectaculoase ca fulgerele dintr-o furtună de vară, durează la fel de puţin şi nu lasă urme neplăcute.

Vorbeam ceva mai devreme de intrarea lui Venus în Berbec – pe scurt, în următoarea perioadă ni se trezeşte spiritul de aventură în ceea ce priveşte iubirea şi banii. Poveştile de dragoste cu năbădăi, aventurile picante care durează doar câteva zile, declaraţiile înflăcărate făcute sub impulsul momentului, gesturi dramatice care duc fie la despărţiri, fie la împăcări vor fi nelipsite. Tentaţiile sunt multe, nevoia de adrenalină este foarte mare, depinde acum de fiecare cum gestionează aceste aspecte.

Nu în ultimul rând, trebuie să amintim de intrarea lui Saturn în mişcare retrogradă în zodia Balanţei pe 7 februarie. Şi o să rămână aşa câteva luni bune, până la sfârşitul lui iunie. În principiu, acest aspect ar putea fi perceput drept unul neplăcut – pentru că ne forţează să reanalizăm comportamentul nostru din ultimul an şi jumătate, să vedem ce am făcut bine şi ce nu, cât de corecţi am fost faţă de noi înşine dar şi faţă de ceilalţi. Iar acolo unde constatăm că există un dezechilibru, trebuie să luăm măsuri pentru a corecta situaţia. Nu sună prea distractiv tot acest îndemn la introspecţie şi seriozitate, însă, fără doar şi poate, reuşeşte să echilibreze cu succes tentaţia exceselor la care ne îndeamnă Luna plină, Venus în Berbec şi Neptun în Peşti. Filosofia lui Saturn ar putea fi rezumată drept „întâi lecţiile şi pe urmă joaca”. Adică, da, ne distrăm, dar să nu uităm şi de lucrurile pe care le avem de făcut. Să vedem acum modul în care aceste aspecte vor influenţa fiecare zodie, în zilele ce urmează.