Horoscopul saptamânii (5 – 11 martie 2012)

Sper că aveţi din plin avânt, energie şi optimism pentru următoarele şapte zile, pentru că vom avea cu toţii nevoie de ele.  Conjunctura astrală este foarte dinamică şi ar fi bine să încercăm să ţinem pasul cu ea, deşi, cel puţin în primă fază, ar putea fi cam obositor. Ei bine, dar a venit primăvara şi este momentul să ne dezmorţim şi noi.

Să încep totuşi cu veştile bune – Venus, micul benefic sau planeta dragostei şi a banilor – intră în zodia Taurului pe 5 martie. Adică, timp de câteva săptămâni se va afla într-unul dintre semnele pe care le guvernează şi, ca atare, influenţa sa este mult mai vizibilă. Vorbim de senzualitate, o mai mare apreciere pentru lucrurile bune şi frumoase pe care ni le oferă viaţa, o mai mare indulgenţă şi generozitate faţă de propria noastră persoană şi de cei din jur, ca să mai spun şi de un mai mare noroc la bani. Bine, nu neapărat în ideea că vom câştiga cu toţii la loto, ci mai degrabă că situaţia financiară se stabilizează sau intră pe o pantă ascendentă. Pe de altă parte, chiar dacă atmosfera este una per ansamblu plăcută, nu putem vorbi despre vreo tentă romantico-eclectică şi foarte rafinată… Acest gen de “evenimente” ii sunt caracteristice mai degrabă Balantei, celălalt semn guvernat de Venus. Taurul este …cu picioarele pe pământ şi interesat de lucruri practice, pe care le poate atinge, iar prin energia sa, scoate la iveala latura mult prea indulgenta, lacomă şi chiar devoratoare a Afroditei.  Adică, în loc de “zeiţă a iubirii”, aceasta se va manifesta ca mai degrabă drept zeiţa “vreau asta şi astalaltă şi încă puţin din ce are vecinul….”. Frumoasa conjuncţie cu Jupiter, marele benefic, ale cărei influenţe începem să le resimţim de la sfârşitul săptămânii viitoare, va amplifica atât lucrurile bune, dar şi pe cele rele ale acestei planete. Adică, în cel mai bun caz, vorbim de senzualitate, stabilitate atât pe plan sentimental, cât şi financiar, generozitate şi blândeţe. În cazurile mai puţin fericite – posesivitate, gelozie, invidie, lene, lăcomie, încăpăţânare, extravaganţe financiare şi alte asemeni minunate calităţi ale lui Venus. Pentru exemplificări, este suficient să citiţi câteva dintre „aventurile” celebrei zeiţe – nu prea arată ca prototipul „fetei bune”… Trecând peste asta, însă, trebuie să mai menţionez că în acest semn, Venus are foarte multă rabdare… mai ales atunci cand deja s-a hotarat asupra unui aspect sau chiar a unei noi tinte. In cazul in care sunt intalnite noi persoane in anturajul nostru, persoane cu care incercam a pune bazele unei relatii, in aceasta perioada cu siguranta nu trebuie sa ne asteptam ca ele sa aiba parte de un inceput în forţă. Este necesar sa fim rezervati si sa le oferim celor din jurul nostru timp de gandire, timp pentru a lua decizii. Fortand nota nu vom face altceva decat sa ingreunam deznodamantul firesc al lucrurilor.

Un alt aspect notabil în săptămâna ce urmează este cu siguranţă Luna plină în Fecioară, de pe 8 martie. De fiecare dată când vorbim de Lună plină, în orice semn, este vorba despre punctul de maximă energie, dar şi de agitaţie, în care acţiunile iniţiate în momentul lunii noi îşi arată rezultatele. Având în vedere că acest eveniment astral are loc pe axa Fecioară – Peşti, probabil că va scoate la iveală şi nişte probleme legate de rutina noastră zilnică, modul în care avem sau nu grijă de sănătatea noastră, relaţiile cu subalternii sau şefii. Ordine sau haos? Imaginea de ansamblu sau detaliile? Viziuni îndrăzneţe, dar vagi, despre viitor sau un program bine structurat şi realist? Iată câteva din întrebările pe care ar fi bine să ni le punem la momentul acestei luni pline. Plus, şi asta nu ar fi de ignorat, ar mai fi vorba şi de tendinţa de a-i cicăli pe cei din jur. Criticile pot fi constructive, însă, într-un context astral atât de încărcat ca acesta, ar fi de reţinut că ele pot avea efecte adverse pe care ar fi bine să le luăm în calcul. În principiu, pentru că nu prea mai avem răbdare unii cu ceilalţi, vrem să fim înţeleşi pe loc, deşi nu oferim suficiente detalii. Ar fi de evitat această atitudine gen dialog al surzilor, deşi, la drept vorbind, Mercur se apropie cu paşi repezi de intrarea în mişcare retrogradă, iar neînţelegerile vor fi la ordinea zilei. Per ansamblu însă, Luna plină în Fecioară este mai puţin dramatică decât alte momente de acest gen. Singurele probleme ar fi că ne vom confrunta, probabil, cu mai multe din micile neplăceri şi constrângeri din viaţa de zi cu zi – frustrări, critici, nevoia de a avea grijă de noi înşine şi de alţii, dorindu-ne, în acelaşi timp, ceva mai multă pace şi fericire pe pământ. Să nu uităm că Fecioara este o zodie asociată recoltelor bogate şi feminităţii, deci este momentul de a culege ce am semănat şi de a ne explora nevoile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.