Horoscopul saptămânii (30 aprilie – 6 mai 2012)

Iată că a mai rămas puţin şi intrăm în luna mai, căreia, nu întâmplător, i se mai spune şi Florar. Adică luna florilor, a dragostei, a naturii în expansiune…  iar noi ar trebui să luăm exemplul exploziei de energie naturală din jurul nostru, mai ales în această primă săptămână! Oricum, ea debutează sub semnul unui trigon Soare – Pluto, un aspect armonios care ne conferă, în primul rând, un simţ al scopului foarte bine definit. Energie, determinare, voinţă plus o personalitate mult mai bine conturată. Această din urmă calitate poate fi un mare atu dacă trebuie să facem o impresie de persoană sigură pe sine şi care mai ştie să se şi impună. În schimb, în situaţiile în care este nevoie de subtilitate sau delicateţe… o atitudine atât de tranşantă ar putea da naştere unor discuţii în contradictoriu. Cert este că găsim, în cele din urmă, resursele interioare pentru a ne apăra cauza şi pentru a ne spune clar punctul de vedere într-o situaţie care ne descuraja sau în care ne simţeam lipsiţi de putere. La fel de bine însă, dacă încă suntem în faza de a învăţa cum să ne folosim propria putere fără să facem ravagii interioare sau exterioare, ei bine, am putea simţi acest tranzit ca unul copleşitor sau ca pe o provocare uriaşă.

Tot săptămâna ce urmează, se formează o altă conjunctură ceva mai tensionată – Marte în cvadratură cu Nodul Nord. Asta s-ar putea traduce printr-un sentiment că acţiunile pe care trebuie să le întreprindem pentru a rezolva anumite situaţii din prezent vin în contradicţie cu scopurile noastre mai înalte. Sau că nu ne înţelegem cu ceilalţi, că suntem în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Sau că suntem forţaţi să facem un detur neprevăzut de pe calea pe care ne aflam. Ce nu trebuie să uităm este că aparenţele înşeală uneori şi tocmai această abatere, oarecum forţată, devine o modalitate de a aduna noi resurse, noi informaţii foarte utile pentru viitor. În aceste condiţii, o întrebare foarte bună ar fi dacă abaterea de la traseul stabilit este doar o modalitate de a evita o problemă pe care ar trebui să o atacăm sau, dimpotrivă, este un mod de a câştiga o perspectivă nouă, care să ne ajute să găsim o rezolvare eficientă. În oricare dintre aceste cazuri, ar fi bine să ne echilibrăm impulsurile de moment cu raţiunea….

Să trecem totuşi şi la nişte aspecte ceva mai blânde care se conturează în zilele următoare – unul dintre ele este sextilul format, pe 3 mai, de Mercur în Berbec cu Venus în Gemeni. Adică, devenim mai sociabili, este un moment bun pentru a stabili noi contacte de orice fel – fie ele de prietenie, romantice sau chiar de afaceri! Avem şansa de a negocia nişte contracte sau alte înţelegeri într-un fel în care ambele părţi să aibă de câştigat! Suntem, totodată, mai predispuşi să apreciem partea frumoasă a vieţii – latura artistică, plăcută, romantică şi senzuală a existenţei. Dacă vrem să ne apropiem mai mult de o persoană, acum putem face mai uşor acest lucru! Trebuie doar să vorbim cu blândeţe şi să ascultăm ce are celălalt de spus – pe scurt, să avem o comunicare echilibrată şi armonioasă. Plus că putem să ne exprimăm mult mai uşor talentele artistice; ne simţim mult mai inspiraţi! O mică avertizare însă: va exista tentaţia de a-i manipula pe ceilalţi prin intermediul cuvintelor frumoase. Este de evitat o astfel de atitudine, deoarece, în acest context astral, ea va aduce cu sine nişte repercursiuni destul de neplăcute. Da, avem nevoie de diplomaţie, dar şi de sinceritate şi foarte multă claritate în exprimare! Mai ales că, pe 5 mai Mercur intră în opoziţie cu Saturn, un moment care aduce cu sine confruntarea cu realitatea. Cât adevăr se află, de fapt, în spatele cuvintelor? Pe cine ne putem baza şi pe cine nu? Este un fel de test pe care nu-l vor trece aceia care şi-au construit o anumită imagine doar pe baza unor promisiuni deşarte sau care au înflorit adevărul mai mult decât este cazul.

Nu în cele din urmă trebuie să amintim faptul că weekendul următor va sta sub semnul lunii pline în Scorpion, care poartă cu sine o puternică încărcătură emoţională. Oricum, conjunctura astrologică este foarte dinamică şi s-ar putea ca intensitatea pe care Luna în Scorpion o scoate la iveală să fie scânteia care să aprindă un butoi metaforic de pulbere! Avem mult de munca in aceasta zi, iar de la oboseala pot sa apara tensiuni si discutii; nu e un moment bun pentru a purta negocieri in legatura cu banii, mai ales pe cei care îi împărţim cu altcineva! Pe de altă parte, putem renunta la obiceiuri toxice, la un stil de viata nesanatos, la inhibiţii sau tabu-uri. E posibil ca totul sa fie trait cu o intensitate mult mai mare decat de obicei, deci atat sentimentele derivate din iubire, cat si cele ce provin din frica.