Horoscopul săptămânii (28 mai – 3 iunie 2012)

Cu paşi repezi se apropie luna iunie, o lună încărcată de aspecte astrale semnficative – o nouă eclipsă, de data aceasta de lună, Neptun în mişcare retrogradă, intrarea lui Jupiter în Gemeni, cvadratura exactă între Uranus şi Pluto, solstiţiul de vară, Mercur zboară, practic, din Gemeni până în zodia Leului, Venus şi Saturn revin în mişcare directă… Bineînţeles, toată agitaţie de pe plan astral nu lasă indiferentă nicio zodie! Dar să începem cu începutul, respectiv cu ce ne aduc zilele următoare. În primul rând, o cvadratură Soare-Neptun care scoate la suprafaţă latura noastră sensibilă şi artistică, chiar spirituală, dar şi un talent incredibil de a filtra toate adevărurile neplăcute şi realităţile prozaice printr-un filtru roz al imaginaţiei. Adică preferăm să visăm cu ochii deschişi la realizări măreţe şi o lume mai bună, dar uităm să plătim întreţinerea sau folosim banii respectivi pentru o noapte de distracţie în oraş. Scuza tipică pentru acest gest este : simţeam nevoia să fac asta, de ce trebuie să trăim limitaţi de atîtea lucruri irelevante în marele design cosmic? La fel de adevărat este că, de obicei, după o asemenea petrecere, consecinţele sunt mai rar o iluminare subită a conştiinţei cât o mahmureală zdravănă, o gaură în portofel şi probabil nişte telefoane de la personaje care în seara trecută păreau sufletul pereche. Cuvântul cheie este „păreau”, pentru că, în genere, orice aspect tensionat făcut de Neptun are marele talent de a scoate la suprafaţă gena autoiluzionării. De asemenea, de a ne împinge fără ca să ne dăm seama înspre exagerări şi spre vise nerealiste, care capătă un efect de-a dreptul narcotic. Ca atare, puţină atenţie nu ar strica.

În altă ordine de idei, ar mai trebui menţionate şi aspectele făcute de planeta Venus, cea care se ocupă de bani, dragoste, simţ estetic şi altele asemenea, aflată în continuare în mişcare retrogradă. Nu asta ar fi noutatea, cât faptul că intră într-o cvadratură – aspect tensionat, cu Marte în Fecioară. Se spune despre aceste două planete că reprezintă cele două polarităţi – masculin şi feminin, îndrăgostitul şi obiectul afecţiunii. Ce se întâmplă atunci când are loc un astfel de aspect? Ei bine, multă tensiune care poate fi exprimată fie prin nopţi extrem de fierbinţi, fie prin atracţii explozive, fie pur şi simplu prin certuri cu scântei! Sau poate prin toate trei, Cert este că pasiunea nu lipseşte. Având în vedere retrogradarea lui Venus, nu ar fi exclus să fie vorba despre nişte împăcări spectaculoase cu foşti sau foste dar a căror durată rămâne sub un mare semn al întrebării.Cât despre certuri, acestea pot fi destul de uşor provocate de criticul Marte în Fecioară, a cărui pasiune este mai puţin de natură carnală, cât o aspiraţie spre perfecţionism împinsă spre extrem. Iar asta nu se potriveşte prea bine cu Venus în Gemeni, care vrea să ţină lucrurile la un nivel plăcut, vesel şi, într-o anumită măsură, superficial. Flirturile sunt plăcute, la fel şi ieşitul în oraş; stabilirea unui orar de făcut curăţenie sau discuţiile despre facturi, mult mai puţin. Ce ar fi de făcut? Am putea să ne aruncăm o privire spre trigonul Venus – Saturn, care, printr-o înţelegere a limitelor necesare într-o relaţie poate aduce echilibrul necesar. Vorbim aici despre două planete aflate în mişcare retrogradă, care au reflectat asupra trecutului şi vor să integreze în prezent lecţiile pe care le-au învăţat. Folosit corect, acesta poate aduce o maturitate emoţională, o înţelegere a faptului că, pe lângă pasiune, este nevoie şi de înţelegere, respect şi disponibilitate la compromis pentru a face o relaţie să funcţioneze. Sună destul de uşor în teorie – la care atât Gemenii cât şi Balanţa, în calitatea lor de semne de aer, excelează. sÎn ceea ce priveşte însă punerea în practică…. ceva mai greu. Odată pentru că retrogradarea aduce, de la sine, nişte piedici – energia respectivei planete, a aspectului se manifestă mai greu sau mai târziu. În al doilea rând pentru că nu este de trecut cu vederea faptul că trei dintre asteroizii asociaţi feminităţii – Ceres, Lilith şi Vesta se află în semnul Taurului. Aceasta aduce cu sine destul de multă pasiune şi senzualitate – vizate sunt femeile, în principal, dar şi încăpăţânare, posesivitate, gelozie, refuzul de a asculta argumente logice, raţionale şi tendinţa de a-i manipula pe ceilalţi.

Nu în cele din urmă, trebuie spus că, spre finalul săptămânii, aceste tendinţe ar putea fi amplificate de tranzitul lunii prin Scorpion. Tensiuni vechi emoţionale răbufnesc, este o perioadă extrem de sensibilă din punct de vedere sentimental. Aş putea spune chiar că obiectivitatea zboară oarecum pe fereastră weekendul următor, când vom fi ocupaţi în principal cu reglarea conturilor în plan sentimental. Iar strategiile utilizate nu vor fi dintre cele mai ortodoxe. Într-un astfel de context, cea mai bună tactică de supravieţuire ar fi să ne ascultăm instinctul şi să cerem sfatul unei femei experimentate, unei figuri materne.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.