Horoscopul saptamânii (27 februarie – 4 martie 2012)

Ne apropiem cu paşi repezi de sosirea primăverii, iar acest lucru nu se vede doar afară, ci şi în configuraţia astrală a săptămânii ce urmează! Luna este în creştere, ne dă avânt şi energie, sprinţara Venus este tot în efervescentul semn al Berbecului iar Mercur se pregăteşte să părăsească zodia Peştilor pentru a intra în Berbec şi într-o conjuncţie foarte interesantă cu Uranus. Cu cât ne vom apropia mai mult de sfârşitul săptămânii viitoare, cu atât se va simţi mai mult în aer nevoia de originalitate şi schimbare, de ieşire din tipare. Este o tendinţă de reformă şi înnoire în toate aspectele vieţii, de mişcare pe care o resimt toate zodiile. Aspectul ăsta indică, de foarte multe ori, o sclipire de geniu, inventivitate dar şi foarte multă imprevizibilitate. Ne sufocăm în rutina zilnică, vrem altceva, vrem să rescriem regulile după care ne trăim viaţa, să evadăm din monotonie. Toate bune şi frumoase, până aici, însă… nu ne ţine prea mult. Ideea ar fi să profităm la maximum de săptămâna ce urmează şi să punem în aplicare cât mai repede ideile geniale pe care conjuncţia Mercur – Uranus din Berbec ni le aduce. Prin „cât mai repede” înţeleg intervalul dintre 2 şi 4 martie, adică sfârşitul săptămânii viitoare, când dispunem de o claritate maximă în privinţa scopurilor şi acţiunilor noastre. Dacă vrem să ne reinventăm, să renovăm oriceparte a existenţei noastre, acela este momentul propice, nu mai târziu, pentru că Mercur intră în mişcare retrogradă şi ne încurcă socotelile. Dar despre asta vom vorbi mai amănunţit săptămâna ce urmează.

Bun, şi pentru că tot vine martie, luna femeii, să aruncăm o privire şi asupra planetei Venus. Deocamdată, aceasta se află încă în Berbec până pe 5 martie, dar se îndreaptă cu paşi repezi spre una dintre zodiile în care se simte cel mai bine, adică Taurul. Ei bine, Venus în Berbec are energie, entuziasm, chef de viaţă, este expansivă, cam gălăgioasă şi foarte directă. Însă, în săptămâna ce urmează elanul ei tineresc este blocat de o opoziţie cu Saturn retrograd. Cum se traduce asta, în viaţa de zi cu zi? La modul ideal, energia lui Saturn temperează şi stabilizează egocentrismul şi accesele de impulsivitate ale lui Venus în Berbec. Da, dinamismului, însă un dinamism constructiv, controlat, care este folosit pentru a întări o relaţie sau pentru a consolida poziţia financiară. Să nu uităm că Venus nu se ocupă doar de dragoste – tot sub tutela ei se află şi banii. Însă, pentru că nu trăim într-o lume ideală, de multe ori aspectul tensionat dintre Venus şi Saturn retrograd, aflate în plus în semne cardinale, se traduce printr-o  încordare a parteneriatelor de orice fel, dar în primul rând a celor de natură romantică. Se dezgroapă nişte probleme din trecut care sunt tranşate într-un mod destul de dur, apar scene de gelozie, suspiciuni de infidelitate care au sau nu o bază în realitate, cerinţe nerealiste faţă de partener, plus o încăpăţânare dusă spre extrem. Combinaţia cu Mercur în Berbec poate rezulta într-un scenariu de genul „lovim acum şi poate ne gândim mai târziu dacă am avut sau nu dreptate să acţionăm în felul ăsta”. Partea bună este însă că este vorba doar despre câteva zile de stres, pentru că, odată cu intrarea lui Venus în Taur, lucrurile se calmează considerabil.

Veştile bune vin, şi în săptămâna ce urmează din partea aspectelor armonioase formate pe cele trei semne de pământ – Taurul, Fecioara şi Capricornul. Pe scurt, asta înseamnă că vor exista într-adevăr nişte tensiuni, poate şi certuri, dar că ele vor fi nişte furtuni într-un pahar cu apă şi este nevoie de mult mai mult pentru a schimba fundamental ordinea lumii. Chestiile astea le vom descoperi prin vară : deocamdată însă putem vorbi despre stabilitate şi expansiune controlată. Bine, cu Marte în continuare retrograd, stabilitatea asta ar putea părea unora drept un fel de rigiditate şi obsesie pentru detalii, ca să nu spunem şi materialism feroce. Cei care sunt însă dispuşi să îşi păstreze picioarele bine ancorate în pământ şi să fie conştiincioşi, metodici şi să nu-şi asume decât riscuri calculate au oportunitatea să aibă nişte câştiguri foarte concrete în zilele ce urmează. Puţin probabil să fie vorba despre câştiguri venite din senin. Mai degrabă, este răsplata meritată pentru munca asiduă depusă în ultima vreme.

Nu în ultimul rând, trebuie să amintesc şi de faptul că, pe tot parcursul săptămânii următoare, luna este în creştere. Cuvintele cheie sunt: aprovizionare, planificare, absorbţie, dezvoltare pe toate planurile. Datorită influenţei  Lunii în creştere obţinerea de noi informaţii şi achiziţiile de orice tip sunt binevenite. De asemenea este important să fim conştienţi că dacă ingerăm mai multe vitamine şi minerale ele au un efect mult mai puternic, dar este la fel cu orice care este otrăvitor pentru organism.  De asemenea trebuie să ţinem seama că în timpul acestei perioade procesele eliminatorii sunt mai lente şi mai dificile. În concluzie, ne aşteaptă o săptămână interesantă, cu foarte multe provocări. Să trecem acum însă la previziunile pentru fiecare zodie în parte.