Horoscopul saptamanii (26 martie – 1 aprilie 2012)

Săptămâna ce urmează ar trebui să fie una din care să profităm din plin de ceea ce ne oferă astrele, să punem la cale planuri de viitor pentru că acum avem timp să le facem în linişte. Oricum, Mercur este încă retrograd în semnul Peştilor, până pe 4 aprilie, iar asta nu este o conjunctură prea grozavă pentru a pune lucrurile în mişcare. Plus că, trigonul regal pe semne de pământ de care am tot vorbit nu o să ţină o veşnicie şi odată ce se va destrăma, vom resimţi din plin efectele lui Marte retrograd şi modul în care acesta are talentul de a ne strica cheful de viaţă şi de a ne atrage atenţia atât asupra greşelilor noastre, dar şi ale celor din jur. Dar mai este ceva timp până atunci! Deocamdată, este momentul să  ne reamintim că este primăvară şi că acesta este momentul în care, de obicei, semănăm pentru a culege roadele în toamnă – deci, la muncă! Luna este în creştere, avem parte de stabilitatea necesară pentru ca seminţele acţiunilor noastre, de orice fel, să rodească. Asta poate fi interpretată şi drept o promisiune, dar este, în acelaşi timp, şi o avertizare. Dacă seminţele respective nu sunt cele potrivite, dacă nu au parte de îngrijirea necesară şi nu depunem efortul pentru ca acestea să dea rezultatele scontate, ei bine, în cazul ăsta, s-ar putea ca recolta pe care o vom culege să nu fie cea aşteptată. Este şi o zicală care spune că „semeni vânt şi culegi furtună” – ca atare, atenţie şi prudenţă. Plus că, indiferent de cât de mult ne îndeamnă conjuncţia dintre Soare şi Uranus de zilele astea să sfidăm regulile, să subminăm sistemul, să facem ceva ieşit din comun doar aşa, de amorul artei, înainte de a ne avânta în necunoscut, ar fi bine să ne întrebăm cât de multă legitimitate au acţiunile noastre şi care vor fi consecinţele. Nu de alta, dar asta este una dintre activităţile preferate ale lui Saturn retrograd, tragerea la răspundere, şi cu siguranţă că atitudine gen „rebel fără cauză” nu va fi trecută cu vederea. Asta s-ar putea manifesta fie sub forma unor reproşuri venite din partea unor persoane cu experienţă, în vârstă sau cu autoritate în vieţile noastre. Reproşurile pot lua multe forme, de la admonestări verbale, la alte sancţiuni, ceva mai dure. În atare condiţii, prudenţa şi diplomaţia sunt mai mult decât recomandate.

Pe de altă parte însă, conjuncţia asta Soare-Uranus este una excelentă dacă energia ei este canalizată corect. Adică da independenţei, originalităţii, deschiderii spre nou, curiozităţii chiar. Este o săptămână bună şi pentru a  socializa, fie cu prietenii mai vechi, dar şi pentru a cunoaşte oameni noi, care vor veni ca o suflare de aer proaspăt în anturajul nostru. Schimbul de idei poate fi unul intens şi foarte interesant, ne inspirăm unii pe ceilalţi, apreciem diversitatea de opinii şi idei. Dezbaterile sunt binevenite, în acest context astral, însă condiţia ar fi să nu se inflameze spiritele prea repede. Fair-play-ul ar trebui să fie unul dintre cuvintele de bază în orice conversaţie pe care o avem în zilele ce urmează.

În altă ordine de idei, săptămâna ce începe are şi o puternică vibraţie de seducţie. În senzuala zodie a Taurului, pe lângă Venus şi Jupiter, avem şi nişte asteroizi, Circe şi Lamia, dar şi pe Lilith. Cine a citit puţină mitologie, cred ca ştie deja că respectivele personaje aveau o reputaţie de seducătoare, cu un magnetism de-a dreptul hipnotic. Mă rog, de asemenea, nu corespundeau exact descrierii unor fete bune şi prea devreme acasă… Dar totul este relativ şi, în fond, depinde de fiecare dintre noi modul în care punem în aplicare aceste aspecte în viaţa de zi cu zi. În orice caz, cele mai influenţate de această conjunctură vor fi femeile – care au chef să fie mai cochete, să bată frumos din gene, să vorbească aşa, mai cu subînţeles… Că este vorba despre partenerul oficial sau că vor să-şi testeze farmecele pe alţii, asta, după cum spuneam, variază de la caz la caz. Tot de la caz la caz, combinaţia asta se mai poate manifesta şi sub forma unor puseuri de orgoliu sau de gelozie, mai mult sau mai puţin susţinute de situaţia reală. Unde mai punem că e şi Mercur retrograd în Peşti, care, atunci când îşi formează o opinie nu se va împiedica de unele amănunte aşa nesemnificative cum ar fi realitatea. Trebuie doar să i se pară, să „simtă” vibraţiile subtile dintr-o situaţie anume – lucru care de obicei funcţionează destul de bine. Dar nu tot timpul. După cum spuneam însă, ideal ar fi să canalizăm toate aceste energii spre ceva frumos, care să ne apropie mai mult de persoanele dragi sau care să ne deschidă noi orizonturi.