Horoscopul săptămânii (23 – 29 aprilie 2012)

Ne pregătim pentru o nouă săptămână interesantă din punct de vedere astral, a cărei caracteristică definitorie ar putea fi echilibrul. Adică, dacă în zilele ce au trecut am tot vorbit despre impulsuri, îndemnuri la acţiune, lucruri în esenţa lor pozitive dar în acelaşi timp cu o influenţă oarecum destabilizatoare, în intervalul următor apele se mai calmează. Ceva de genul: ne-am pus întrebările existenţiale, am aflat răspunsurile, ne-am găsit calea şi acum nu ne mai rămâne de făcut decât să o urmăm. Da, este chiar atât de simplu. Încă de la începutul intervalului se formează un trigon regal pe semnele pe pământ, între Soare, Marte şi Pluto, un aspect capabil să canalizeze imensa energie a acestor planete spre scopuri cât se poate de practice şi totodată să tempereze volatilitatea acestora. Să explic mai pe larg – toate cele trei corpuri astrale exprimă, din punct de vedere astrologic, principii masculine: curaj, încredere în propriile forţe, pasiune, agresivitate chiar, voinţă, dorinţa de a cuceri, de a fi primii, de a ieşi în evidenţă. Evident, atunci când sunt împinse spre extrem, aceste calităţi se pot transforma extrem de uşor în defecte! Invidia,vanitatea, ambiţia nemărginită şi uneori lipsită de o bază reală, agresivitatea nejustificată, o atitudine genul „scopul scuză mijloacele” se numără printre manifestările mai puţin plăcute ale Soarelui, ale lui Marte sau Pluto. Din fericire însă, este puţin probabil ca acestea să iasă la iveală în contextul astral din săptămâna ce începe, pentru că, pe de o parte, respectivele planete se află în zodii de pământ, cunoscute pentru realismul lor şi temperanţă. În al doilea rând, aspectul format între ele este unul armonios, deci, după cum spuneam, energia şi voinţa noastră vor fi canalizate spre îndeplinirea unor scopuri cât se poate de concrete şi de ale căror rezultate vom beneficia pe termen lung, şi nu spre tot felul de lupte cu morile de vânt.
În altă ordine de idei, tot în săptămâna ce urmează, se formează un aspect armonios şi între Venus în Gemeni şi Saturn în Balanţă. Efectele acestuia le vom resimţi mai din plin spre weekend. Practic, pe de o parte, Saturn va tempera capriciile lui Venus, în timp ce influenţele planetei care guvernează dragostea şi frumosul vor îndulci puţin asprimea lui Saturn. Este un moment foarte bun pentru a ne reechilibra relaţiile, în special pe cele cu partenerul de viaţă, pentru a aplana unele tensiuni care mocneau de ceva timp. Nu mai promitem mai mult decât putem oferi, conştientizăm faptul că nimeni nu este perfect şi că, pentru ca un parteneriat de orice fel să funcţioneze, este nevoie de înţelegere, realism şi bunăvoinţă din ambele părţi. Suntem, deci, dispuşi să discutăm deschis despre planurile de viitor dar şi despre eventualele probleme şi să găsim, împreună cu celălalt, o cale de mijloc, o modalitate de a ajunge la un compromis de pe urma căruia au de beneficiat ambele părţi. Să nu uităm că atât Venus cât şi Saturn se află în două zodii de aer – Gemenii şi Balanţa, care pun mare preţ pe comunicare, cooperare, flexibilitate şi logică. Se crează, în acelaşi timp, şi o atmosferă ceva mai detaşată, în care nu-şi au locul acuzele înlăcrimate, scenele emoţionale şi ultimatumurile, pe care cele două semne nu prea le tolerează! Dimpotrivă, cu luciditate, curtoazie faţă de celălalt şi, de ce nu, o doză de umor ne aşezăm la masa tratativelor şi încercăm să găsim o soluţie viabilă. Totodată, aspectul dintre Venus şi Saturn este unul bun pentru a ne consolida relaţiile pe termen lung şi pentru a lua decizii în acest sens. Poate fi vorba despre tot felul de oficializări – ne hotărâm că a venit momentul să ducem relaţia la un nivel mai serios. Nu sunt excluse cererile în căsătorie sau decizii de a ne muta împreună cu partenerul. De asemenea, orice relaţie formată în timpul acestui tranzit are un mare potenţial de a fi una de durată, tocmai pentru că ne dorim să fie ceva mai serios şi suntem mai puţin dornici să ne investim sentimentele într-un flirt fără viitor.
Nu în ultimul rând, trebuie să amintesc, şi de data asta, de provocările şi tensiunile pe care le aduce cvadratura Uranus-Pluto retrograd. Chit că este incomod uneori, este nevoie să privim cu luciditate maximă nişte adevăruri sau obiceiuri care ne trăgeau înapoi şi să facem schimbarea de care este nevoie pentru a evolua. Adevărul doare, este adevărat, însă dacă ne asumăm riscul acesta şi conştientizăm faptul că avem mult de învăţat din greşelile trecutului, rezultatele nu vor întârzia să se arate.