Horoscopul săptămânii (21 mai – 27 mai 2012)

Un nou început – iată cuvântul de ordine al primelor zile ale acestei săptămâni. Vorbesc, bineînţeles despre Luna nouă în Gemeni dublată de o eclipsă de soare. Cel mai bine ar fi să ne inspirăm chiar de la semnul în care se produce această conjunctură: flexibilitate, imaginaţie, ne punem în valoare talentul de a vorbi, de a ne adapta din mers situaţiilor, de a vrea mai mult dar… bineînţeles că există şi un dar. S-ar putea să ratăm startul  tocmai din cauză că visăm cu ochii deschişi sau ne este prea lene să ne dăm jos din pat! Spun asta pentru că toată această combinaţie formează un aspect tensionat, cvadratură, cu Neptun, marele maestru al iluziilor. Ne dorim să fim speciali, să trăim ceva dincolo de cotidian. Mai mult, atunci când apare şi cineva care pare să ne ofere pe tavă soluţia pentru problemele noastre, suntem gata să o acceptăm, chiar dacă, la prima vedere nu pare o alegere logică sau raţională. Ei bine, şi poate să meargă într-adevăr bine şi persoana respectivă să aibă cele mai bune intenţii, dar, mult mai adesea, se termină mai degrabă cu un moment „ce-a fost în capul meu?”. Înainte deci de a ne lăsa purtaţi pe aripile marilor speranţe, ar fi cazul să ne punem nişte întrebări prozaice, dar absolut necesare gen „cât de viabil este proiectul ăsta”, „pot să mă încred într-adevăr în ceea ce spune persoana cealaltă” şi, cel mai important „cât de mult este imaginaţie şi cât este realitate în situaţia de faţă”. Asta pentru că tendinţa de a ne amăgi singuri este foarte mare în primele zile ale săptămânii, de aceea este extrem de important să fim prudenţi şi realişti pentru a nu porni de pe picior greşit.

Tot despre Neptun vorbim în continuare, dar de data asta despre un aspect armonios, mai exact un trigon pe care îl face cu Venus retrograd. Este o combinaţie care ne ajută să ne deschidem în faţa celorlalţi, să dăm dovadă de înţelegere şi compasiune. Suntem mai puţin încrâncenaţi, mai renunţăm la prejudecăţi şi îi acceptăm pe cei din jur mai uşor, cu bunele şi cu relele lor. „A greşi e omeneşte, a ierta este divin” ar putea descrie destul de bine una dintre semnificaţia acestui tranzit. De altfel, într-o perioadă ceva mai solicitantă, precum cea a lui Venus retrograd, care practic ne cere să ne reevaluăm relaţiile, ajutorul lui Neptun este nepreţuit! Ne aduce o perspctivă mai umană asupra vieţii şi oamenilor. Blândeţe, deschidere, iertare – iată ingredientele care pot da naştere unei perioade magice în relaţiile cu apropiaţii. De asemenea, nu pot să uit nici de faptul că acest aspect este unul foarte romantic – plimbări sub clar de lună, declaraţii de dragoste, un strop de poezie… Îndrăgostiţii, la fel ca şi artiştii se vor simţi cu siguranţă foarte inspiraţi în săptămâna ce urmează!

Nu în ultimul rând, trebuie să amintesc de intrarea planetei Mercur în Gemeni, adică în zodia pe care o guvernează şi în care îşi poate manifesta nestingherită energia! Ar fi bine să ne ascuţim „armele” verbale, pentru că, în următoarele câteva săptămâni, orice gen de dispută, de competiţie, va fi mai uşor câştigată prin isteţime decât prin forţa brută sau încăpăţânare. Un exemplu bun în această direcţie am putea lua chiar de la figura mitologică după care a fost botezată planeta – Mercur, mesagerul zeilor, apare în general drept o figură extrem de descurcăreaţă, a cărui inteligenţă şi talent de a întoarce discuţia în favoarea sa i-au dat câştig de cauză în faţa unor adversari, de altfel, redutabili. Nu e totuşi cazul să renunţăm la prudenţă: e adevărat, informaţiile circulă mult mai repede, comunicarea, schimbul de idei sunt favorizate, atmosfera este mult mai prietenoasă, mai relaxată. Mercur în Gemeni este o figură duală – informaţiile circulă repede, dar asta nu înseamnă că ajung la destinatar şi în forma iniţială sau că ne putem baza în totalitate pe ele. Şi dacă noi ne pregătim argumentele, trebuie să fim conştienţi că şi adversarii noştri vor încerca să profite de cea mai mică scăpare, pentru a prelua controlul asupra unei situaţii. Ca să nu mai spunem că acest aspect nu este renumit pentru profunzime sau constanţă. Ca atare, şi noi vom ave tendinţa de a ne plicitisi mai repede, de a prefera să ne petrecem timpul vorbind despre planuri de viitor decît să lucrăm efectiv pentru a le îndeplini, de a face sau de a primi nişte promisiuni care poate sau poate nu se vor îndeplini. Nu se ştie niciodată. Dar dacă suntem dispuşi să nu luăm lucrurile prea în serios, să ne adaptăm din mers la evenimentele din viaţa noastră şi să ne punem în valoare talentul de a-i convinge pe ceilalţi, de vânzători, de comunicatori, vom avea destul de mult de câştigat!