Horoscopul săptămânii (20 – 26 februarie 2012)

În săptămâna ce urmează, vorbim despre nişte evenimente interesante din punct de vedere astral.  Deja am intrat în zodia Peştilor şi, pe lângă asta mai  avem şi Lună Nouă în acelaşi semn. Schimbarea deja pluteşte în aer – deşi probabil este destul de greu să ne dăm seama exact ce s-a schimbat. Nu ar trebui să fie o problemă prea mare. Până la urmă, una dintre descrierile Peştilor este „alunecoşi”. Dacă mai adăugăm pe lângă asta faptul că se spune despre această zodie că are câte puţin din cele 11 semne care i-au precedat, plus că este cu un picior în lumea reală şi celălalt într-un plan astral, inefabil, lucrurile deja sună destul de confuz şi complicat. Este momentul să ne ghidăm în primul rând după intuiţie şi să înţelegem că, pentru a face faţă haosului şi stresului vieţii cotidiene este bine uneori să privim lucrurile în ansamblu şi să realizăm ceea ce contează cu adevărat pentru noi. Să fim mai iertători faţă de cei din jur şi faţă de noi înşine. Compasiune şi toleranţă, blândeţe, imaginaţie, credinţă, iubire necondiţionată, dorinţa de a contribui la binele general, diminuarea acceselor de egoism – astea se numără printre trăsăturile cele mai lăudabile ale Peştilor. Şi nu ar strica să le punem în practică, pentru că Universul are un mod cu totul aparte de a răsplăti asemenea gesturi.

Să nu uităm însă că semnul Peştilor nu a adunat doar calităţile celor 11 zodii care i-au precedat, ci şi defectele la care adaugă o capacitate fantastică de a refuza realitatea doar pentru simplul motiv că nu se potriveşte cu viziunea lor despre viaţă. Având în vedere că Luna nouă despre care vorbeam este colorată de nuanţele fantastice ale lui Neptun se înţelege de la sine de unde vin confuzia şi complicaţiile de care vorbeam mai devreme. Iar toată generozitatea şi dedicare pentru cauze cel puţin la prima vedere nobile pot foarte uşor să ducă la auto-victimizare şi alegeri neinspirate. Când Neptun ne şopteşte la ureche „da, este o idee bună”, ar trebui să ne întrebăm de cel puţin două ori dacă schimbarea sau noul început pe care le avem în plan sunt chiar atât de inspirate şi de realizabile, în primul rând. Da, sună foarte frumos în teorie să vrem să salvăm lumea, dar uneori drumul spre iad este pavat cu cele mai bune intenţii. Maxima asta ar trebui să o facem un fel de mantra a zilei de 22 februarie, când tentaţia de a ne sacrifica pe altarul unei propriilor iluzii este extrem de mare.

Partea bună este că Luna nouă şi Neptun formează un aspect armonios cu deja faimosul Saturn retrograd. Despre el o să tot vorbim: este într-adevăr văzut ca „băiatul rău” al planetelor, în sensul că strică idealismul Neptunian, dorinţa nelimitată de expansiune a lui Jupiter sau dorinţa uraniană de a revoluţiona sistemele învechite. Realismul saturnian este însă absolut necesar. El ajută să ne recunoaştem propriile limite şi pe ale altora, să punem în practică idei care altfel s-ar pierde, să facem, până la urmă, ordine în haos. Iar de ordine în haosul frumos colorat al lui Neptun vom avea extrem de mare nevoie. Saturn retrograd ne obligă să ne gândim în retrospectivă, să o luăm mai încet, să fim prudenţi şi să echilibrăm în acest fel impulsurile uneori nerealiste pe care ni le aduce această Lună nouă.

Tot rol de frână joacă şi Marte retrograd în zodia Fecioarei. Realism la maximum, simţ al detaliului, autocontrol – iată cuvintele cheie pe care trebuie să ni le amintim.

Şi, pentru că se apropie o altă sărbătoare a dragostei, Dragobetele, trebuie spus că aceasta va fi, cel puţin din punct de vedere astrologic, foarte frumoasă. Avem lună în Berbec, în conjuncţie cu Uranus – deci surprize, dintre cele mai frumoase, şi pasiune, nişte aspecte excelente pe zodiile de pământ – adică stabilitate şi senzualitate plus o dorinţă de armonie profundă şi o înţelegere a celuilalt.  Şi că tot spuneam de Dragobete. Ştiaţi că, potrivit tradiţiei, este obligatoriu ca in această zi barbatii sa se afle in relatii cordiale cu persoanele de sex feminin? Ei nu au voie sa necajeasca femeile si nici sa se angajeze in galcevi caci astfel ii astepta o primavara cu ghinion si un an deloc prielnic. De Dragobete, atat baietii, cat si fetele au datoria de a se veseli.