Horoscopul săptămânii (2 – 8 aprilie 2012)

Iată că intrăm într-o nouă lună calendaristică, iar aceasta aduce cu sine şi o schimbare în ceea ce priveşte configuraţia astrală. În primul rând, Mercur iese din mişcare retrogradă săptămâna asta, deci dispar şi toate probleme de comunicare pe care acesta le-a cauzat. După aceea, Venus va intra în sprinţarul semn al Gemenilor, unde va rămâne câteva luni, iar Marte se va hotârî şi el să iasă din mişcare retrogradă. La prima vedere, s-a părea că atmosfera se relaxează, se înseninează şi ar trebui să trăim cu toţii în armonie …

În primul rând, vom simţi acest lucru la nivelul comunicării. Schimbul de idei se face mult mai uşor, conversaţiile sunt dinamice, interesante, există o deschidere generală spre orice înseamnă noutate. În ceea ce priveşte dragostea, şi aici apare o vibraţie diferită – mai puţin senzuală poate decât cea a lui Venus în Taur, dar ceva mai veselă, mai înclinată spre flirturi şi poate puţin mai superficială. Luăm lucrurile mai uşor, mai scăpăm de inhibiţii, vrem să cunoaştem persoane noi, deci toate bune şi frumoase până aici.

Ei, dar… există întotdeauna un dar. În cazul de faţă ar fi vorba despre cvadratura Venus – Neptun care se formează spre sfârşitul săptămânii şi pe care o vor simţi în primul rând semnele mutabile, adică Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii şi Peştii. Aspectul ăsta este încărcat cu o puternică vibraţie romantică, de tendinţa de a idealiza partenerul, chiar şi de dorinţa de a ne sacrifica interesele pentru binele celuilalt. Până aici, nu sună chiar aşa de ameninţător, dimpotrivă. Altruismul, iubirea şi romantismul sunt, în fond, nişte atribute frumoase. Ei bine, problema este că, de multe ori, acest tranzit îi face pe cei afectaţi de el să-şi piardă simţul realităţii şi să trăiască, temporar, într-o lume confuză a viselor. Adică, mai degrabă, să fie îndrăgostiţi de ideea de dragoste sau de o imagine idealizată a partenerului decât de persoana reală de lângă ei. Iar când se trezesc la realitate, riscă să fie dezamăgiţi sau să-l dezamăgească pe celălalt prin aşteptările lor nerealiste de la relaţia respectivă. Totodată, având în vedere că Venus guvernează şi banii, acest aspect se poate traduce şi printr-o tendinţă de a cheltui peste posibilităţi sau de a pierde nişte bani din lipsă de precauţie ori din cauza unui optimism nejustificat sau a unei prea mari încrederi în bunele intenţii ale unor persoane.

În altă ordine de idei, săptămâna următoare, mai vine cu o avertizare. De data aceasta este vorba despre cvadratura Uranus-Pluto, ale cărei efecte sunt din ce în ce mai pregnante şi care va avea o influenţă puternică până undeva prin toamnă. Care ar fi mesajul acestui aspect? În primul rând, de transformare profundă a oricărui aspect din viaţa noastră care nu funcţionează aşa cum ar trebui. Nu sună foarte ameninţător în teorie, însă, în practică, prea puţini dintre noi suntem dispuşi să recunoaştem faptul că ţinem cu dinţii de unele obiceiuri sau atitudini dăunătoare sau care ne trag înapoi, ca să nu mai spun să şi avem voinţa necesară să facem o schimbare. Şi de aceea, probabil că unii vor resimţi acest tranzit ca pe un fel de criză existenţială. Fiind şi pe semnele cardinale, ale Berbecului şi Capricornului, aspectul este cu atât mai mult axat pe nevoia de acţiune, impuls, fie că ne place sau nu. Iar în săptămâna ce urmează, cvadratura de care vorbeam se suprapune peste Luna Plină în Balanţă, de pe 6 aprilie.  Cum Balanţa se ocupă în principal de relaţiile unu la unu cu ceilalţi, este destul de probabil ca exact acestea să fie cele care vor necesita o nouă abordare.

În altă ordine de idei, toată configuraţia asta de care vorbeam vine ca o coincidenţă, exact în săptămâna care începe cu Ziua Păcălelii. Sau poate nu este chiar o coincidenţă. Păcăliciul sau Nebunul, aşa cum apare el în cărţile de tarot, ne îndeamnă, în primul rând să avem curajul necesar pentru a face un mare pas înainte absolut necesar în vieţile noastre. Să ne ascultăm instinctul, să ne urmăm fericirea, să ne lepădăm de pietrele de moară ale trecutului şi să privim cu optimism spre viitor. Haos creativ, îndrăzneală şi dinamism – acesta ar fi, pe scurt, mesajul pe care ni-l transmite săptămâna ce urmează.