Horoscopul săptămânii (18 – 24 iunie 2012)

După o perioadă atât de agitată din punct de vedere astral cum a fost săptămâna trecută, credeaţi că lucrurile se vor mai domoli? Răspunsul scurt ar fi nu. Răspunsul ceva mai elaborat ar fi că apar noi elemente în ecuaţie, al căror rol este, evident, să aducă la lumină aspecte pe care până acum le-am ignorat, însă fundamentale în procesul nostru de transformare în mai bine a vieţii.

După spectaculoasa intrare a lui Jupiter în zodia Gemenilor, care a reorientat dorinţa noastră de expansiune spre comunicare şi călătorii scurte, acumulare în primul rând de informaţie şi mai puţin de bunuri concrete, vorbim acum despre o oarece tendinţă spre interiorizare adusă de intrarea Soarelui în Rac, odată cu solstiţiul de vară, pe 20 iunie. Este un moment încărcat de energie mai ales că este dublar şi de Luna nouă, aflată bineînţeles tot în Rac, adică în domiciliu. Şi de aici o materializare a sentimentelor, senzaţiilor, trăirilor subiective – pentru că vorbim în fond despre o zodie cardinală, de acţiune, care este definită de verbul „a simţi”. Ne concentrăm mai mult asupra lucrurilor care nu trebuie neapărat explicate logic, ne întoarcem la rădăcini, familie şi trib. Vrem să avem mai bine grijă de cei apropiaţi, pe care poate că i-am neglijat în goana noastră prin lume. În fond, Racul este în esenţă un semn matern, care doreşte confort, siguranţă, iubire, mese în familie, tradiţie, o apropiere reală, sufletească, de oamenii dragi, ce mai, tot tacâmul. Intenţii lăudabile în esenţa lor, dar care, pe de altă parte se pot manifesta şi printr-o oarece tendinţă spre a-i controla pe ceilalţi, chiar şi prin şantaj sentimental, doar aşa, pentru binele lor. Plus că acest moment vine în opoziţie directă cu Pluto, care aduce cu sine o serie întreagă de întrebări existenţiale – cine sunt eu? Cum pot să mă împart între familie şi carieră? Mă definesc mai degrabă prin prisma tribului din care vin, sau prin realizările mele în viaţă? Răspunsurile ar putea fi surprinzătoare, şi nu ar trebui să ne mirăm dacă perioada următoare va fi marcată de o serii de decizii radicale!

Şi cum Mercur este în continuare în Rac, ar fi cazul să ne punem în practică talentul de a citi printre rânduri şi de a fi pregătiţi sufleteşte pentru o serie de discuţii întortocheate şi confuze, exact ca mersul Racului – doi paşi înainte, trei înapoi, unul la stânga şi poate patru la dreapta! Probabil că subtilele zodii de apă nu vor avea nicio problemă şi chiar se vor bucura că au ocazia să-şi mai exerseze arta subtilităţii, însă pentru logicele semne de aer sau pentru impulsivele zodii de foc, o conjunctură în care există tendinţa de a nu spune lucrurilor pe nume poate fi stresant şi enervant.

Şi cum comunicarea înseamnă relaţionare cu ceilalţi, ei bine, am putea foarte bine să considerăm săptămâna următoare drept una de testare sistematică a profunzimii acestora. Tensiunile dintre Uranus şi Pluto, care ne impun schimbare acum, în orice domeniu care nu merge, plus tranzitul lui Saturn retrograd, care ne îndeamnă la o examinare obiectivă şi fără menajamente a felului în care ne-am construit relaţiile ne-ar putea determina să înţelegem, într-un mod destul de brutal chiar, că e mai bine să renunţăm la unele dintre ele. Toate cuplurile şi parteneriatele sunt testate în această perioadă. Cele cu adevărat solide vor ieşi întărite din această experienţă, iar celelalte se vor destrăma.

Nu în cele din urmă trebuie, din nou, să reiau avertismentele referitoare la Neptun retrograd – tot acolo este, la fel de gata să deschidă porţile unei autentice regăsiri a spiritualităţii, sau unor complicaţii sentimentalo-mistice de pe urma cărora ne vom alege mai degrabă cu un moment în care ne întrebăm, retoric, „ce-o fi fost în capul meu”. O doză de realism saturnian va fi mai mult decât salutară dacă nu vrem să ne împiedicăm în propriile noastre vise şi iluzii.