Horoscopul săptămânii (16 – 22 iulie 2012)

Începem o nouă săptămână de-a dreptul incandescentă şi nu doar din punct de vedere al temperaturilor de afară! E mare agitaţie şi în harta astrală, iar acest lucru probabil că îl resimţim deja. Pai cum altfel ar putea fi când Mercur retrograd în Leu abia şi-a intrat în mână şi ne inspiră pe toţi să ne comportăm ca nişte artişti geniali dar neînţeleşi de plebea ce ne înconjoară! Bine, glumesc, dar doar pe jumătate. Şi cum Uranus, considerat octava superioară a lui Mercur, e şi el retrograd, este clar că nu ar trebui să ne facem un program prea strict sau să ne aşteptăm să dăm un randament maxim în orice are legătură cu plictisitoare sarcini zilnice, hârţogăraie, şefi, sistemul aparent învechit după care funcţionează lumea. Noutate, creativitate, libertate cu o oareşce doză de anarhism ascuns, impulsivitate sunt cuvintele care, la modul ideal, ar putea descrie acest context astral.

Ei, şi vine şi Marte să adauge gaz pe focul acestor două planete puse oricum pe şotii. Adică să le îndemne nu doar să vorbească despre nişte idei şi teorii, oarecum neortodoxe şi confuze despre cum ar trebui schimbată lumea, ci să le şi pună în practică. Ar fi de spus că în zilele de 17 şi 18, Marte este deosebit de activ, iar agresivitatea sa ar putea fi exacerbată pe de o parte de cvadratura cu Pluto şi pe de o alta de opoziţia cu Uranus. Atenţie mare chiar şi la inofensive schimburi de opinii în această perioadă! Sub imperiul unei astfel de conjuncturi, megatensionată, acestea pot degenera foarte repede în nişte conflicte deschise, în care devine o chestiune de orgoliu personal de a ne măsura forţele şi de a câştiga cu orice preţ! Afirmaţiile şocante şi poliţele de plătit ar putea deveni oarecum un laitmotiv al perioadei.

Să vedem însă partea pozitivă – în principiu, ar fi nişte zile bune pentru a ne debarasa de lucrurile sau persoanele care ne ţineau în loc. Dispunem de forţa şi voinţa de a face acea schimbare care să conteze într-adevăr, de a lăsa în urmă o rutină în care ne complăceam, chiar dacă era stânjenitoare, enervantă şi obositoare. Atâta doar să nu declanşăm, din acest motiv, un fel de război de genul „eu împotriva întregii lumi” pentru că şansele de reuşită vor fi destul de mici. Schimbarea începe din interiorul nostru – afirmaţii pozitive, îndrăzneală, încredere în propria persoană sunt lucrurile de care avem mai degrabă nevoie.

Nu trebuie să uităm nici de faptul că pe 19 iulie avem parte de Luna Noua in Rac.  Astrul nopţii se află în zodia sa de domiciliu, iar conjuncţia cu Soarele are darul de a ne aduce realizări subite, aş putea spune chiar revelaţii în ceea ce priveşte adevăratele noastre motive şi sentimente.  Având în vedere şi cuadratura formată de Luna Nouă cu Saturn din Balanta, această introspectia si analiză a propriilor atitudini emotionale va cuprinde şi modul în care relaţionăm cu ceilalti. Multi dintre noi pot constientiza ca la baza unor legături stau emotiile reprimate, sentimentele neexprimate, sau dorinta de securitate emotională, frica de a nu suferi, sau, în mod paradoxal, teama de a fi cu adevărat fericiţi! Că, asemeni Racului care se retrage în carapace, ne-am ascuns în spatele unor relaţii călduţe, dar care nu ne reprezintă cu adevărat. Şi, pentru că tot spuneam de restul aspectelor tensionate care, în esenţă, ne îndeamnă la acţiune, poate că a sosit momentul pentru o redefinire a acestor legături. Chiar o rescriere a regulilor de bază a interacţionării cu oamenii!

O mică avertizare în acest sens, totuşi: e cazul să ne grăbim… încet! Spun asta pentru că oricât de mare este tentaţia de a face tabula rasa pe loc, orice decizie, mai ales una ce vizează schimbarea întregului curs al existenţei (ei da, gândim în termeni îndrăzneţi şi de amploare în momentul ăsta!) trebuie totuşi gândită cu atenţie. O atitudine gen „după mine, potopul”, va aduce, în multe cazuri, un adevărat potop de probleme şi consecinţe nu foarte fericite. Impulsivitatea, graba in interpretarea si intelegerea unui mesaj ar putea avea drept consecinţă stricarea unui echilibru fragil, dar foarte necesar. In planul relatiilor de cuplu, această avertizare este cu atât mai stringentă! Doar pentru că ne simţim neglijaţi sau neînţeleşi, asta nu înseamnă că aşa se şi petrec lucrurile. Până la urmă, un pic de raţiune şi disponibilitate de a asculta şi părerea celuilalt ar putea să rezolve mult mai multe decât nişte ultimatumuri trântite într-un moment de impulsivitate!