Horoscopul săptămânii (16 – 22 aprilie 2012)

Stelele au veşti frumoase pentru săptămâna ce urmează. Mult dinamism, privim spre viitor cu încredere, Venus, planeta dragostei şi a banilor face şi ea nişte aspecte foarte interesante, tot ceea ce trebuie să facem acum este să nu ratăm şansele care ni se oferă!  Conjuncţia Mercur-Uranus în semnul Berbecului aduce cu sine idei geniale, originale, plus multă claritate în gândire şi o independenţă împinsă uneori la extrem. Sub presiunea aspectului tensionat cu Pluto retrograd, care ne îndeamnă să scoatem la lumină şi să privim cu luciditate maximă nişte adevăruri sau obiceiuri care ne trăgeau înapoi dar de  care nu eram încă gata să ne dezbărăm. Acum, fie că suntem gata sau nu, trebuie să ne luăm inima în dinţi şi să mergem înainte, chiar dacă asta înseamnă să ne asumăm nişte riscuri destul de mari sau să fim puşi în postura de a face nişte schimbări, la prima vedere incomode în viaţa noastră. Cert este că acestea sunt necesare, iar rezultatele nu vor întârzia să se arate.

Pe de altă parte, săptămâna următoare stă şi sub semnul unei opoziţii Soare în Berbec – Saturn în Balanţă. Este vorba despre un aspect tensionat care se formează între două planete aflate în semne în care energia lor se manifestă la maxim. Eu sau celălalt – aceasta ar putea fi una dintre întrebările zilelor următoare. Adică ne urmăm calea noastră, independent, chiar cu riscul de a călca pe bătături unele persoane sau de a încălca unele reguli ori facem nişte compromisuri de dragul armoniei şi bunei înţelegeri. La modul ideal, aspectul de care vorbesc va aduce o mai bună înţelegere a relaţiilor interumane, a modului în funcţionează dinamica acestora, acolo unde este graniţapotrivită dintre libertatea personală şi libertatea celuilalt. Ei, dar pentru că nu trăim într-o lume ideală, unii dintre noi vor resimţi acest aspect drept unul ceva mai frustrant. Poate fi vorba despre o timiditate necaracteristică, parcă nu mai suntem la fel de expansivi ca altă dată, ori pur şi simplu simţim că ni se impun nişte limite pe care le percepem ca fiind nejustificate. Trebuie să ne amintim, în acest caz, de faptul că energia lui Saturn, descrisă de multe ori ca fiind una restrictivă, are de fapt rolul de a înţelege necesitatea limitelor în viaţă şi în interacţiunile cu ceilalţi, în primul rând. Este vorba despre acele reguli care fac convieţuirea armonioasă şi fără de care ar fi haos. Compromisul este o artă. La fel şi alegerea cu înţelepciune a bătăliilor de orice fel pe care trebuie să le ducem. Ideea ar fi să nu luăm în tragic orice mic obstacol şi să nu încercăm să controlăm toate aspectele unei probleme, pentru că, evident, nu vom reuşi. Autocontrolul este un lucru bun, dar, împins la extrem are efecte negative, mai ales în această perioadă atât de propice expansiunii! Evident, echilibrul, calea de mijloc, care include chiar şi unele greşeli sau scăpări este cea mai bună soluţie. Dacă nu facem greşeli, nu vom învăţa niciodată lecţii importante de viaţă!

În altă ordine de idei însă, veştile foarte frumoase vin spre finalul săptămânii, când soarele intră în zodia Taurului şi, totodată, într-o frumoasă conjuncţie cu Jupiter, marele benefic. Pe scurt, asta s-ar traduce prin „avem încredere în noi şi mai avem şi noroc pe deasupra”. Nu chiar în orice, ci, în primul rând, la lucrurile asociate tradiţional celui de-al doilea semn din zodiac – bani, proprietăţi de orice fel, senzualitate şi plăcerile simple ale vieţii. Vorbesc aici de entuziasm, optimism, expansiune, o atitudine ceva mai relaxată, dar nu prea relaxată pentru că să nu uităm că şi Saturn există în această ecuaţie şi va acţiona ca o frână dacă suntem tentaţi să cedăm ispitelor exceselor de orice fel.

Tot spre sfârşitul săptămânii, mai exact pe 21 aprilie, are loc şi Luna nouă în Taur, un moment excelent pentru a pune în aplicare – pentru că Taurul este mai bun la acţiune decât la vorbe, planurile pe baza cărora ne vom construi o mai mare stabilitate în viaţă. Cel mai probabil, este vorba despre stabilitate financiară, dar, la fel de bine, poate fi vorba şi despre stabilitate în viaţa sentimentală sau chiar de o atitudine mult mai constructivă faţă de trupul nostru şi de o filosofie de viaţă mult mai sănătoasă.

Acest context astral aş putea spune că este unul destul de echilibrat, care îmbină aspectele care ne motivează la acţiune şi competiţie cu cele care ne îndeamnă la prudenţă şi ne menţin cu picioarele pe pământ.