Horoscopul săptămânii (13 – 19 februarie 2012)

Pentru că tot se apropie Sfântul Valentin, vom vorbi mai mult despre cum stăm cu dragostea în săptămâna ce urmează. Dar, înainte de a vorbi despre asta, nu pot să nu remarc că mi s-a părut mereu puţin ironic faptul că Ziua Îndrăgostiţilor se sărbătoreşte pe 14 februarie, în zodia Vărsătorului. În orice carte de astrologie o să găsiţi că acest  semn este descris drept calm, raţional, inteligent, rebel, prietenos şi oarecum rece. Plus că poate foarte bine să trăiască fără gesturi romantice măreţe, declaraţii înfocate de amor, accese de gelozie şi tot restul spectrului sentimental. Cel puţin în teorie. Ei bine, una dintre explicaţii ar fi că, în antichitate, între mijlocul lui ianuarie şi mijlocul lui februarie grecii celebrau Gamelion, luna căsătoriilor şi de aici a rămas această tradiţie. A doua ar fi că, la drept vorbind, toată povestea cu Ziua Îndrăgostiţilor ţine mai degrabă de celebrarea ideii de dragoste într-un mod foarte public – iar asta poate foarte bine să fie asociată cerebralului semn al Vărsătorului, care este îndrăgostit de idei.

Acum că am închis paranteza, să trecem şi la ce mai spun astrele pentru zilele următoare. În primul rând pentru că tot am spus de dragoste – planeta care este responsabilă cu sentimentul ăsta, adică Venus, va forma toată săptămâna o cuadratură cu Pluto. Pe scurt: intensitate, pasiune, chiar şi un pic de gelozie, plus alte detalii picante, menite să îi ţină pe îndrăgostiţi în priză. Nu am vorbit până acum de asteroizi, însă trebuie să menţionez o combinaţie între Venus şi asteroizii Bacchus şi Dyonisus. Da, există doi asteroizi numiţi după divinităţile care se ocupau de vin, petreceri şi extaz. Conjunctura respectivă le dă chef de petrecere Berbecilor, Săgetătorilor, Gemenilor şi chiar şi Capricornilor. Un pic cam prea mult chef, ar putea spune cei mai conservatori. Dar ce este rău în a te distra un pic, până la urmă? Este, mai degrabă vorba despre o modalitate foarte eficientă de eliminare a stresului acumulat, o aventură în necunoscut, în care se lasă purtaţi de val… Dar mai multe vom detalia la fiecare semn în parte.

Tot săptămâna următoare, vorbim de intrarea lui Mercur în Peşti: asta înseamnă cuvinte frumoase, ne simţim mai poetici, dar în acelaşi timp, există pericolul ca fiecare să înţeleagă exact ceea ce vrea, nu ceea ce a dorit interlocutorul să transmită. Mercur în Peşti nu este faimos pentru claritate în exprimare, deci mai multă atenţie dacă avem de discutat lucruri concrete gen sarcini de serviciu sau recalcularea bugetului familiei. Opoziţia cu Marte retrograd nu ajută nici ea prea mult, pentru că neînţelegerile ar putea escalada: Mercur în Peşti vrea să viseze, Marte în Fecioară vrea să despice firul în patru.

Ce ar mai fi de remarcat, pentru duminica viitoare – Soarele intră în zodia Peştilor. Asta înseamnă şi o schimbare a vibraţiilor astrale – de la atitudinea cerebrală şi oarecum distantă a Vărsătorului, la cea predominant ghidată de sentimente a zodiei imediat următoare. Schimbarea este cu atât mai vizibilă cu cât Soarele intră în conjuncţie şi cu Neptun, despre care am mai vorbit. Pentru zodiile de apă, probabil că vor fi nişte zile feerice, în care vor putea, în cele din urmă, să-şi dea frâu liber sentimentelor şi creativităţii. Cu toţii, de fapt, avem ocazia să adăugăm o dimensiune spirituală vieţii noastre, suntem mai puţin agresivi şi competitivi. Soarele în conjuncţie cu Neptun ne dă o dorinţă aproape irezistibilă de a intra în contact cu ceilalţi, la un nivel dincolo de cuvinte. Peştii sunt un semn care dizolvă barierele de orice fel, iar conjuncţia de care spuneam mai sus va îndulci oarecum rigiditatea impusă de Saturn retrograd. Adică muncim, dar ne mai şi distrăm.