Horoscopul saptamanii (12 – 18 martie 2011)

De la bun început, trebuie să spun că ne aşteaptă o săptămână solicitantă, pe de o parte, dar, cu puţină atenţie, putem nu doar supravieţui ci chiar înflori. Că tot a început primăvara. De ce solicitantă? În primul rând, pentru că Mercur a intrat în mişcare retrogradă până pe 4 aprilie şi asta dă peste cap toate aspectele guvernate de această planetă – în primul rând tot ce ţine de comunicare, dar şi deplasările mai scurte, studiile, tranzacţiile, precum şi activităţile care necesită îndemânare şi dexteritate.  Ca atare, când Mercur este retrograd, apar diverse defectiuni si neintelegeri, de exemplu comunicatii intrerupte sau intarziate, negocieri esuate, necazuri cu telefoanele, calculatoarele, masinile, autobuzele, trenurile etc. Si toate aceste probleme apar de obicei pentru ca anumite informatii sunt preluate gresit sau sunt trecute cu vederea. Deci, ce nu trebuie să facem? Este bine sa luăm decizii importante, pentru ca este foarte probabil ca aceste decizii sa fie invaluite in dezinformare, si sa fie luate fara o gandire solida prealabila. Mercur vorbeste despre claritatea mentala si despre puterea mintii, asa ca in perioadele de retrogradare aceste caracteristici intelectuale tind sa fie diminuate fata de normal. Totodată, nu este momentul să participăm la concursuri, să cumparam obiecte scumpe ce tin de sfera mercuriana (carti, masini, telefoane, calculatoare), să semnam contracte importante si să ne casatorim. Pentru a evita necazurile provocate de Mercur retrograd, e cazul sa fim foarte atenti la detalii in aceasta perioada, mai ales că şi Marte este retrograd în semnul Fecioarei şi să incercăm sa ne concentrăm mai mult asupra unei probleme. Trebuie sa verificăm daca lucrurile merg asa cum ar trebui, sa lasăm un timp mai mare pentru evenimente neasteptate ce ar putea sa intarzie un proiect la care lucrăm. Nu în ultimul rând, ar fi bine să facem copii la documentele importante şi sa salvăm mai des fisierele pe calculator, pentru ca acesta se poate defecta cand ne este lumea mai draga.

Acum că am spus avertizările în ceea ce priveşte Mercur retrograd – care vine într-un moment în care şi Marte şi Saturn sunt retrograde, să trecem şi la veştile bune. Adică splendida conjuncţie Venus-Jupiter din Taur, ale cărei efecte pozitive le vom simţi din plin la începutul săptămânii. Plus că există, în continuare aspectele armonioase formate pe semnele de pământ care reuşesc să contracareze cu succes acţiunea destabilizatoare provocată de Mercur retrograd în conjuncţie cu Uranus. Da, poate că apar nişte întârzieri şi tot felul de neînţelegeri, însă acestea sunt mai degrabă minore şi nu se anunţă o revoluţie de proporţii. Ca să nu mai spun că inclusiv tendinţele critice ale lui Marte retrograd în Fecioară sunt anihilate de trigonul care îl formează cu senzuala Venus în Taur. Adică suntem mai puţin războinici şi ne canalizăm energiile spre iubire şi stabilitate materială. Marte in trigon cu Venus ne conferă o predispoziţie spre aventuri. Suntem mai demonstrativi cu sentimentele noastre,  pasionati de activităţi fizice si placeri. Aceasta pozitie ne da o mare energie si dar şi un simt al afacerilor: avem mari mijloace sa facem bani dar şi să ii cheltuim aiurea. Asta pentru că vrem să ieşim în evidenţă, să facem puţin paradă de ceea ce avem. Ca atare, atenţie mare la bani, pentru că aceste extravaganţe nu vor rămâne fără consecinţe!

Senzualitatea de care vorbeam este accentuată de opoziţia dintre Marte şi Neptun – să spunem că ne va preocupa mai puţin îndreptarea defectelor celorlalţi cât seducerea lor. „Dacă nu-ţi poţi învinge duşmanul în luptă pe faţă, atunci este momentul să îl aduci de partea ta prin seducţie” – cam asta ar fi strategia câştigătoare în săptămâna ce urmează. Subînţelesuri, subtilitate, diplomaţie, poate chiar şi puţină …. înşelătorie. Voit sau nu, în actualul context astral cu toţii suntem înclinaţi să fim mai evazivi, plus că, la drept vorbind, claritatea nu este una dintre calităţile definitorii ale săptămânii ce urmează. Frazele rămân parcă suspendate în aer şi au cel puţin două înţelesuri, suntem visători şi ceva mai delăsători, mai sensibili decât de obicei. Mulţi dintre noi visează cu ochii deschişi… Există un echilibru foarte fragil între conflict şi pace în relaţiile interumane: un fel de armistiţiu cu care însă toate părţile sunt de acord.

În fond, chiar şi aspectele astrale de săptămâna asta se contrabalansează – nevoia de acţiune, schimbare, chiar o oarece tendinţă de a ne purta ca nişte rebeli fără cauză cu nevoia de stabilitate şi siguranţă.