Horia Tecău și-a lansat cartea, la Constanța

Cel mai valoros tenisman roman al ultimei decade, constănțeanul Horia Vlad Tecău, a înlocuit racheta de tenis cu condeiul si a lansat, și la Constanța,  cartea intitulată ”Viața în ritm de tenis”. Evenimentul s-a bucurat de prezenta fostilor antrenori și profesori, dar si a altor doi medaliați olimpici, constănțeni la rândul lor, gimnasta Cătălina Ponor si fostul înotător Răzvan Florea.

Puștiul Horia Tecău avea putin peste 5 ani cand a pus prima oara racheta de tenis în mână, dus fiind la teren de tatăl său, pentru a urmări antrenamentele fratelui mai mare. Era cuminte si sârguincios, iar dragostea pentru sportul alb a fost la prima vedere. Nu ieșea din cuvântul antrenorului, o recunoaste chiar omul care i-a ghidat primii pași în lumea tenisului.

Profesorii lui Horia își aduc si ei aminte, cu drag, de elevul Tecău. Recunosc că mai lipsea uneori de la cursuri,  însă atunci cand se intorcea din cantonamente reusea in cel mai scurt timp sa recupereze orele pierdute si chiar să își depăseasca colegii.

Volumul prezintă, pe parcursul a 115 pagini, momente din viața sportivului,  dar și sfaturi pentru cei care doresc sa facă sport, în general, și tenis, în special. Horia Tecău recunoaste că, in spatele medaliilor si titlurilor castigate, stau multe ore de munca si sacrificiu. Un sacrificiu despre care spune ca nu a fost atat de mare pentru ca tenisul era ceea ce ii place cel mai mult să facă.

Cartea se adreseaza in special celor mici, copiilor dornici de performante, însă poate fi deopotriva si o lectie pentru părinti.

Printre invitații speciali ai lui Horia Tecău, la eveniment, s-a numărat și singurul medaliat olimpic roman la înot, în probe masculine, bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, Răzvan Florea, dar și multipla campioana europeană , mondială și olimpică, gimnasta Cătălina Ponor.

Lansarea cărtii “Viata în ritm de tenis” a fost urmată de o sesiune de autografe.

Reporter: Paul Alexe ; Imagine: Adrian Florea