Hobby-urile nu sunt întotdeauna la îndemână pentru toți

Dumitru Chirea deține în colecția sa un număr de peste șaizeci de mașini . Cele mai dragi îi sunt mașinile americane care au devenit un microb de care nu mai poate scăpa. Privirile admirative nu îi sunt deloc străine.

El achiziționează mașini din toată lumea. Printre multitudinea de autovehicule are în colecție și câteva mici vedete. Printre acestea se numără mașina deținută de marele actor român, Grigore Vasiliu Birlic. El deține și actul de vânzare cumpărare- original al mașinii, semnat chiar de actor. Mașina a fost achiziționată de la un alt colecționar din  București.

Un alt autovehicul  vedetă  este  un Pontiac Trans Am care a fost fabricat în anul 1987. O mașină similară a fost folosită în filmul ,,Dark Knight”  și a fost condusă de actorul David Hasselhoff.

De departe cea mai valoroasă mașină din colecția sa este un Cadillac din anul 1975. Mașini similiare au fost conduse de președinții americani Gerald Ford și Jimmy Carter. Dotările unui astfel de autovehicul îi fac invidioși și pe posesorii de mașini moderne.

Dumitru Chirea se declară de-a dreptul fascinat de confortul mașinilor americane. Un alt element care i-a captat atenția au fost dotările din acele timpuri, despre care europenii nici nu aveau habar că există. Cu siguranță că acest hobby nu este pentru toți. O astfel de mașină ajunge la câteva zecii de mii de euro iar piesele sunt și ele foarte scumpe.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Victor Nita